Φεστιβάλ / Βραβεία

Δείτε στα Future Shorts: «L’Homme sans Tête» του Χουάν Σολάνας

στα 10

Εχει κερδίσει το βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών το 2003 και παραμένει μια από τις πιο όμορφες μικρού μήκους που είδαμε ποτέ. «Ο Ανθρωπος Χωρίς Κεφάλι» συμμετέχει στα Future Shorts της άνοιξης. Μην χάσετε την τελευταία ευκαιρία να τη δείτε στην μεγάλη οθόνη, το Σάββατο στο Δαναό.

Δείτε στα Future Shorts: «L’Homme sans Tête» του Χουάν Σολάνας

Ενα συνηθισμένο δωμάτιο που βλέπει σ' ένα αχανές βιομηχανικό τοπίο. Στο βάθος ο ωκεανός, τόσο μεγάλος όσο φτάνει το βλέμμα. Ο άνδρας χωρίς κεφάλι χορεύει με ρυθμό. Φορά το παπιγιόν του. Σε μια φωτογραφία η κοπέλα που αγαπά. Ετοιμάζεται για ένα ρομαντικό ραντεβού. Απόψε θα της εκμυστηρευτεί τον ερωτά του. Αλλά για μια τέτοια περίσταση, θα πρέπει πρώτα να αγοράσει ένα κεφάλι.

Ο «Ανθρωπος Χωρίς Κεφάλι» είναι το πρώτο μικρού μήκους του Χουάν Σολάνας, βραβευμένου σκηνοθέτη διαφημιστικών, διευθυντή φωτογραφίας και γιου του Φερνάντο Σολάνας, ενός από τους πιο αναγνωρισμένους σκηνοθέτες της Αργεντινής.

Εχοντας προβληθεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, παραμένει ένα εξαιρετικό δείγμα μιας μικρού μήκους που μπορεί να είναι όσο ολοκληρωμένη, πλήρης και απολαυστική, όσο και μια μεγάλου μήκους ταινία.

Με τον σκηνοθέτη της να έχει ήδη έτοιμη την καινούρια μεγάλου του μήκους ταινία (που συνάμα είναι και το αγγλόφωνο ντεμπούτο του) «Upside Down», αυτή η μικρού μήκους μοιάζει με μια ιδανική ευκαιρία να ανακαλύψετε το ιδιαίτερο στιλ του και την ποιητικά ρομαντική κινηματογραφική του ματιά.

H τρίτη και τελευταία προβολή των ανοιξιάτικων Future Shorts θα γίνει το Σάββατο 5 Μαΐου 2012 τα μεσάνυχτα, στον κινηματογράφο Δαναό. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το πρόγραμμα και δείτε στο βίντεο ένα απόσπασμα από το του «L’Homme sans Tête».