Buzz

«Upside Down»: Ο έρωτας ανάποδα!

στα 10

Υπάρχουν πολλά εμπόδια που μπορεί να κρατήσουν ένα ζευγάρι χωριστά. Μέχρι σήμερα, όμως η βαρύτητα δεν ήταν ένα από αυτά.

«Upside Down»: Ο έρωτας ανάποδα!

Σκηνοθετημένο από τον αργεντίνικης καταγωγής αλλά πολιτογραφημένο Γάλλο, Χουάν Σολάνας (πριν χρόνια μας είχε εντυπωσιάσει με την μικρού του μήκους «L' Homme Sans Tête»), το «Upside Down» αφηγείται την ιστορία δυο ερωτευμένων που ζουν τόσο κοντά, μα τόσο μακριά, σε δυο κόσμους που βρίσκονται ο ένας πάνω από τον άλλο.

Μόνο που οι κάτοικοι του κάτω κόσμου απαγορεύεται να ανέβουν στον πάνω και η βαρύτητα αποτελεί το καλύτερο και πιο ισχυρό σύνορο για να διατηρηθούν οι αποστάσεις. Ομως ακόμη και μια τόσο ισχυρή δύναμη δεν μπορεί να υπερνικήσει αυτή του έρωτα δυο νεαρών, του Ανταμ και της Ιβ, που προσπαθούν πάση θυσία να είναι μαζί, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο αντιβαίνει κάθε (φυσικό) νόμο και (κοινωνικό) κανόνα.

1

Γραμμένο από τον Σολάνας και τον Σαντιάγκο Αμιγκορένα, γεμάτο θεαματικά εφέ που φέρνουν στο νου κάτι από το mindfuck του «Inception», κι ένα φιλί που μας θυμίζει πολύ ένα άλλο που είχε δώσει παλιότερα η Κίρστεν Ντανστ, μοιάζει με κάτι που ανυπομονούμε να δούμε. Ακόμη και με το κεφάλι στο πάτωμα...

Στις αίθουσες την 1η Ιανουαρίου του 2013 από τη Village Films. Το λες και καλό ποδαρικό...