Buzz

To «Death Stranding» είναι το video game που ενώνει τα μεγάλα ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας

στα 10

Ποιος περίμενε ότι θα βλέπαμε τους Νόρμαν Ρίντους, Λέα Σεντού, Μαντς Μίκελσεν, Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν πρωταγωνιστές σε ένα παιχνίδι;

To «Death Stranding» είναι το video game που ενώνει τα μεγάλα ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας

Τα video games έχουν εξελιχθεί πλέον σε μια άρτια μορφή Τέχνης πολύ κοντά ή και πέρα από τον κινηματογράφο, συνδυάζοντας τις ώρες... διασκέδασης με τη συναισθηματική ταύτιση των παιχτών με τους χαρακτήρες και τις ιστορίες τους. Δεν είναι λίγοι εξάλλου οι ηθοποιοί και σκηνοθέτες που έχουν δοκιμάσει την τύχη τους στο συγκεκριμένο είδος, πειραματιζόμενοι πάνω σε κάτι τελείως διαφορετικό από ό,τι έχει προσφέρει μέχρι σήμερα ο κινηματογράφος.

Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε και στην εποχή όπου το motion capture μπορεί να μεταφέρει τη μορφή του κάθε ηθοποιού και να τον μεταμορφώσει σε οτιδήποτε μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους. Προσθέτοντας μάλιστα και το ταλέντο του ίδιου του ηθοποιού αλλά και τη φιλοδοξία του κάθε σκηνοθέτη να δημιουργήσει κόσμους και να δώσει στην ιστορία σάρκα και οστά, έχουμε συνήθως μια εμπειρία που, πολλές φορές, μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει και αυτή της κινηματογραφικής.

Διαβάστε ακόμα: Το «Everything» γίνεται το πρώτο video game που μπορεί να κερδίσει μια υποψηφιότητα για Οσκαρ

death stranding 607

death stranding 607

Ενα από αυτά τα video games, με τίτλο «Death Stranding», παρουσίασε το νέο του τρέιλερ πριν λίγες μέρες και άφησε αρκετούς άφωνους, όχι μόνο όσο αφορά τα επιτεύγματα πάνω στον τεχνολογικό τομέα, αλλά και για τα μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου που μαζεύτηκαν για να πρωταγωνιστήσουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Πρόκειται για το νέο πόνημα του Ιάπωνα σκηνοθέτη Χιντέο Κοτζίμα, ο οποίος έχει γίνει γνωστός για την σειρά «Metal Gear Solid», η οποία φήμες θέλουν σύντομα να μεταφέρεται κι αυτή στην μεγάλη οθόνη, και το πρώτο του video game μετά από την αποχώρηση του από την εταιρεία Konami και την συνεργασία του με την Sony Interactive Entertainment.

H πρώτη παρουσίαση του παιχνιδιού έγινε στην E3 (μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις video games στον κόσμο) του 2016. Από τότε κυκλοφόρησαν κι άλλα τρέιλερ αλλά όλα τους πρόσφεραν μια θολή και μερικές φορές περίεργη ματιά τόσο στον κόσμο του όσο και στο gameplay του. Το τρέιλερ που κυκλοφόρησε όμως πρόσφατα αποφάσισε να αλλάξει όλα αυτά, και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.


Μαζί με το παραπάνω τρέιλερ, κυκλοφόρησε και μια επίσημη ανακοίνωση όσο αφορά τα θέματα και τον κόσμο του «Death Stranding»: «Οι άνθρωποι έχουν χτίσει τοίχοι και έχουν συνηθίσει να ζουν στην απομόνωση. Ο στόχος του παίχτη είναι να επανασυνδέσει απομονωμένες πόλεις σε μια αποδεκατισμένη κοινωνία. Εχει δημιουργηθεί έτσι ώστε όλα τα στοιχεία του, αναμεσά τους η ιστορία και το gameplay του, είναι ενωμένα με το θέμα του “strand” ή της σύνδεσης. Εχοντας τον ρόλο του Σαμ Πόρτερ Μπρίτζες, θα προσπαθήσετε να γεφυρώσετε την κοινωνία και κάνοντάς το να δημιουργήσετε καινούργιους δεσμούς με άλλους παίχτες σε ολόκληρο τον κόσμο.»

Χαρακτήρες και καστ

Το καστ του παιχνιδιού μέχρι στιγμής απλά δείχνει εντυπωσιακό. Ονόματα όπως ο Νόρμαν Ρίντους (ο Ντάριλ στο «Walking Dead») στον ρόλο του πρωταγωνιστή Σαμ Πόρτερ Μπρίτζες, η Λέα Σεντού στον ρόλο της Fragile, ο Μαντς Μίκελσεν στον ρόλο του κακού Cliff, ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο στον ρόλο του Deadman και ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν στον ρόλο του Heartman πρωταγωνιστούν στο παιχνίδι με την βοήθεια του motion capture. Μαζί με αυτούς επίσης πρωταγωνιστούν και οι Μάργκαρετ Κουέιλι στον ρόλο της Mama, Τρόι Μπέικερ στον ρόλο του Higgs, Τόμι Ερλ Τζένκινς στον ρόλο του Die-Hardman και η Λίντσεϊ Βάγκνερ – η γνωστή σε όλους μας «Βιονική Γυναίκα» – στον ρόλο της Amelie.

Το «Death Stranding» θα κυκλοφορήσει για το Playstation 4 στις 8 Νοεμβρίου 2019.

death stranding 607 Νόρμαν Ρίντους / Σαμ Πόρτερ Μπρίτζες

death stranding 607 Λέα Σεντού / Fragile

death stranding 607 Μαντς Μίκελσεν / Cliff

death stranding 607 Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο / Deadman

death stranding 607 Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν / Heartman

death stranding 607 Μάργκαρετ Κουέιλι / Mama

death stranding 607 Τρόι Μπέικερ / Higgs

death stranding 607 Τόμι Ερλ Τζένκινς / Die-Hardman

death stranding 607 Λίντσεϊ Βάγκνερ / Amelie

death stranding poster 607