Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Everything» γίνεται το πρώτο video game που μπορεί να κερδίσει μια υποψηφιότητα για Οσκαρ

στα 10

Ένα video game με μια πιο φιλοσοφημένη ματιά γύρω από την ίδια την ζωή, καταφέρνει να μπει στην κούρσα των βραβείων Οσκαρ για του χρόνου.

Το «Everything» γίνεται το πρώτο video game που μπορεί να κερδίσει μια υποψηφιότητα για Οσκαρ

Τα video games έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας και θεωρούνται μια από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες στον χώρο της διασκέδασης. Πολλά είναι εκείνα τα video games έχουν καταφέρει να κερδίσουν αμέτρητα βραβεία, και τώρα ένα από αυτά ίσως καταφέρει να κερδίσει και το Οσκαρ!

Το 11 λεπτών τρέιλερ του φιλοσοφικού εξομοιωτή για την ζωή με τίτλο «Everything» του Ντέιβιντ ΟΡάιλι, ο οποίος είχε σχεδιάζει και τα ολογράμματα στην ταινία του Σπάικ Τζόουνς «Her», κατάφερε να είναι το πρώτο παιχνίδι που θα μπορέσει να κερδίσει μια υποψηφιότητα για Οσκαρ στην κατηγορία Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Κι όλο αυτό γιατί κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής για ταινία κινουμένων σχεδίων στο VIS Vienna Shorts Film Festival.

Διαβάστε ακόμα: Βρικόλακες και μαστίγια στο πρώτο τρέιλερ του «Castlevania»

everything

everything

everything

Το τρέιλερ του «Everything» επικεντρώνεται στις σχέσεις μεταξύ των μικρών, μεγάλων και των πιο απομακρυσμένων οντοτήτων του σύμπαντος, καθώς ο Βρετανός φιλόσοφος Αλαν Γουάτς κάνει την αφήγηση. H κριτική επιτροπή του VIS είπε πως το τρέιλερ «πέρα από το ότι είναι διασκεδαστικό, είναι ένα φιλμ με ένα δυνατό ποιητικό και φιλοσοφικό θέμα. Εξυπηρετεί επίσης έναν άκρως εκπαιδευτικό σκοπό, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής πολιτικής δήλωσης, που ενθαρρύνει να αφήσουμε τους εγωισμούς μας να διαλυθούν και να αποκτήσουμε μια νέα προοπτική για τον κόσμο».

Όντως το τρέιλερ προκαλεί μια αίσθηση δέους και θαυμασμού, ενώ ταυτόχρονα δίνει και την απαραίτητη τροφή για σκέψη. Το παιχνίδι έχει πάρει αρκετές καλές κριτικές οι οποίες το αποκαλούν ως ένα από τα λίγα παιχνίδια που τολμούν να προκαλέσουν τον παίχτη να ανοίξει τους ορίζοντές του και να σκεφτεί πέρα από τις νόρμες. Στο παιχνίδι, ο παίχτης, μπορεί μπει μέσα από τους πιο μικροσκοπικούς οργανισμούς στον πλανήτη, μέχρι και σε ζώα και φυτά, αλλά και σε ολόκληρους γαλαξίες. Οι πράξεις του, μπορεί να μην έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία με την πρώτη ματιά, αλλά μπορούν να αλλάξουν το ρου ολόκληρου του σύμπαντος.

everything

everything

Δείτε την υπέροχη ταινία μικρού μήκους/τρέιλερ του «Everything» παρακάτω.

Το παιχνίδι «Everything» κυκλοφορεί ήδη για PlayStation 4, PC και MAC.


Διαβάστε ακόμα:

everything

Tags: everything