Φεστιβάλ / Βραβεία

Η «Δήμητρα Κ.» της Εύας Στεφανή πάει Αμερική

στα 10

Στο εναλλακτικό και... «υπαρξιακό», διάσημο αμερικανικό Φεστιβάλ True/False συμμετέχει το ντοκιμαντέρ «Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ.».

Flix Team
Η «Δήμητρα Κ.» της Εύας Στεφανή πάει Αμερική

Στην πόλη Κολούμπια του Μιζούρι γίνεται κάθε χρόνο μια γιορτή που συνδυάζει το σινεμά, τις τέχνες γενικότερα, με τις ανθρωπιστικές αξίας, την απόλαυση της δημιουργίας, την ψυχική και πνευματική υγεία. Το Φεστιβάλ «True/False», διοργάνωση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Ragtime Cinema, έχει επιβληθεί με τα χρόνια ως η εγγυημένη χαρά του σινεφίλ.

Διαβάστε ακόμη: Οσα έμαθε η Εύα Στεφανή από τις «Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ.»

Εκεί, στη φετινή διοργάνωση που γίνεται από τις 3 ως τις 6 Μαρτίου, θα ταξιδέψει και θα κάνει την υπερατλαντική πρεμιέρα της, η ταινία της Εύας Στεφανή, «Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ.», που πρωτοείδαμε στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Μέρες και Νύχτες με τη Δήμητρα Κ.

Η Δήμητρα είναι εργαζόμενη στο χώρο του σεξ και επί χρόνια πρόεδρος του σωματείου Ατόμων Εργαζόμενων στο Σεξ Ελλάδας. Αγαπάει τη δουλειά της και υπήρξε ιδιοκτήτρια σε ένα από τα παλαιότερα σπίτια της Αθήνας. Η ταινία σκιαγραφεί το πορτρέτο της Δήμητρας στη διάρκεια δώδεκα χρόνων. Ταυτόχρονα, η κάμερα καταγράφει όψεις της πόλης που αλλάζει σημαδεμένη από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Γνωρίζοντας τη Δήμητρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα στερεότυπά μας για το σεξ, τη γυναικεία επιθυμία, την ατομική ελευθερία, αλλά και τον τρόπο που μας αλλάζουν οι δοκιμασίες σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές.

Μέρες και Νύχτες με τη Δήμητρα Κ. 607

Η Εύα Στεφανή, στη συνέντευξή της στο Flix, μοιράστηκε στιγμές από τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ: _«Η Δήμητρα έπρεπε να μου πει πολλές φορές, "Τράβα κοπελιά, δεν είναι κάτι κακό", για να γυρίσω κάποιες σκηνές που φαίνεται το στήθος της. Αυτό δεν έγινε επί τούτου, αλλά επειδή η Δήμητρα κυκλοφορούσε συχνά ημίγυμνη για τις ανάγκες του επαγγέλματος. Επρεπε να πάρω μια απόφαση: Αν θα τραβήξω τη ζωή όπως κυλά μπροστά στα μάτια μου ή θα την κρύψω εξαιτίας δικών μου αναστολών και προκαταλήψεων.» Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και ολόκληρη τη συνέντευξη της Εύας Στεφανή, εδώ.

Μέρες και Νύχτες με τη Δήμητρα Κ.