Buzz

«Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ.»: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή βρίσκεται εκεί έξω!

στα 10

Το καλύτερο ελληνικό ντοκιμαντέρ της χρονιάς δοκιμάζει τις βεβαιότητές μας και ξεκινάει προβολές στις 21 Οκτωβρίου.

«Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ.»: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή βρίσκεται εκεί έξω!

«Ενα ντοκιμαντέρ που συνεχίζεται.»

Ετσι είχε περιγράψει η Εύα Στεφανή στο Flix το «Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ.», το πορτρέτο της Δήμητρας Κανελλοπούλου, μυθικής φιγούρας της Αθήνας, ιδιοκτήτριας του «ιστορικού» πλέον οίκου ανοχής στην Οδό Αχαρνών 104, εργάτριας του σεξ (ή ιερόδουλη όπως προτιμά η ίδια) και Πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδας.

Μια ταινία που χρειάστηκε 12 χρόνια για να «ολοκληρωθεί», πριν βρεθεί εκεί έξω ως κάτι περισσότερο από ένα απλό ντοκιμαντέρ για την εργασία στο σεξ ή ένα απλό πορτρέτο μιας (σπουδαίας) γυναίκας, με τον ίδιο τρόπο που το έργο της Εύας Στεφανή δεν ήταν ποτέ μόνο μια σπουδή πάνω στην τέχνη του ντοκιμαντέρ, της τεκμηρίωσης ή και της ίδιας της αφήγησης, αλλά κάτι μεγαλύτερο απ' αυτό: ένας ολόκληρος κόσμος που μέσα του περιστρέφονται πρόσωπα, ιστορίες, πόλεις και χρόνοι στους οποίους μπορείς να επιστρέφεις κάθε φορά σαν να είσαι ένας άλλος άνθρωπος.

Διαβάστε ακόμη: Η Εύα Στεφανή αφηγείται στο Flix όσα έμαθε από τις «Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ.»

μέρες νύχτες

μέρες νύχτες

μέρες νύχτες

μέρες νύχτες

Μετά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, τα ταξίδια και τις διακρίσεις του στον κόσμο και το βραβείο Ιρις Καλύτερου Ντοκιμαντέρ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, το «Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ.» ξεκινάει τις προβολές του στην Αθήνα την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 22.00 στον κινηματογράφο Δαναό.

«Είναι μία ταινία για μία συνάντηση δύο γυναικών που πότε κρύβονται και πότε φανερώνονται στο φακό. Το μπορντέλο της Δήμητρας είναι ο μικρόκοσμος μέσα από τον οποίον αναδύονται οι ηρωίδες της ταινίας και οι αόρατες φιγούρες των πελατών. Περισσότερο από μία ταινία για την εργασία στο σεξ είναι το πορτρέτο μιας συναρπαστικής γυναίκας που μας φέρνει αντιμέτωπους με βεβαιότητες και στερεότυπα για τον άλλον και τον εαυτό μας.» - Εύα Στεφανή

Οι «Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ.» της Εύας Στεφανή θα προβάλλονται στον κινηματογράφο Δαναό την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 22.00, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 16.00, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 16.00 και την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 22.00.

μέρες νύχτες