Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ - γυρισμένο στην Αθήνα - κάνει πρεμιέρα στις Κάννες

στα 10

Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ επιστρέφει στην Κρουαζέτ με την ταινία που γύρισε στην Αθήνα με το σούπερ καστ της χρονιάς.

Flix Team
Το «Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ - γυρισμένο στην Αθήνα - κάνει πρεμιέρα στις Κάννες

Επιβεβαιώνεται ότι ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και το «Crimes of the Future» που γυρίστηκε στην Αθήνα θα διαγωνιστεί για τον Χρυσό Φοίνικα στο 75ο Φεστιβάλ Καννών.

Διαβάστε ακόμη: Παγκόσμια πρεμιέρα για το «Dodo» του Πάνου Χ. Κούτρα στο 75ο Φεστιβάλ Καννών

H ταινία είναι το remake της ομότιτλης ωριαίας ταινίας που γύρισε ο ίδιος ο Ντέιβιντ Κρόνενμεργκ την δεκαετία του ’70, για έναν διευθυντή μιας δερματολογικής κλινικής ο οποίος ψάχνει τον μέντορά του κατά την διάρκεια μιας πανδημίας η οποία έχει σκοτώσει όλες τις γυναίκες.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας καθώς το ανθρώπινο είδος προσαρμόζεται σε ένα συνθετικό περιβάλλον, το σώμα υφίσταται νέους μετασχηματισμούς και μεταλλάξεις. Με τη σύντροφό του Καπρίς (Λέα Σεντού), ο Σαούλ Τένσερ (Βίγκο Μόρτενσεν), διάσημος καλλιτέχνης, προβάλλει δημόσια τη μεταμόρφωση των οργάνων του σε παραστάσεις avant-garde. Η Τίμλιν (Κρίστεν Στιούαρτ), μια ερευνήτρια από το Εθνικό Μητρώο Οργάνων, παρακολουθεί με εμμονή τις κινήσεις τους, όταν αποκαλύπτεται μια μυστηριώδης ομάδα… Η αποστολή τους είναι να χρησιμοποιήσουν τη φήμη του Σαούλ για να ρίξουν φως στην επόμενη φάση της ανθρώπινης εξέλιξης.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Βίγκο Μόρτενσεν, Λεά Σεντού, Κρίστεν Στιούαρτ, Σκοτ Σπίντμαν, Γουελκέτ Μπουνγκουέ, Ντον ΜακΚέλαρ, και Λίχι Κορνόφσκι. Από την Ελλάδα, όπου έγιναν και τα γυρίσματα συμμετέχουν ο Γιώργος Καραμίχος και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Η ταινία είναι μία συμπαραγωγή της Serendipity Point films (CA) και της Αργοναύτες ΑΕ (GR) με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ και του ΕΚΚ. Την διανομή στην Ελλάδα και την Κύπρο έχει η Αργοναύτες ΑΕ.

Δείτε εδώ τις πρώτες εικόνες από το «Crimes of the Future»:

Δείτε παρακάτω και το πρώτο teaser από την ταινία που μόλις κυκλοφόρησε.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2022: Πρεμιέρα για το (γυρισμένο στην Εύβοια και την Ηλεία) «Triangle of Sadness» του Ρούμπεν Εστλουντ