Buzz

To «Creature from the Black Lagoon» επιστρέφει από τον Τζέιμς Γουάν

στα 10

Μετά τη δημιουργία του «Aquaman», ο σκηνοθέτης επιστρέφει στα κινηματογραφικά ύδατα μέσα από το επόμενο πρότζεκτ του.

To «Creature from the Black Lagoon» επιστρέφει από τον Τζέιμς Γουάν

Στο πέρασμα των χρόνων, αρκετοί είναι οι σκηνοθέτες που προσπάθησαν δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή της αγαπημένης κλασικής b-movie του 1954, συμπεριλαμβανομένου του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Εχοντας πλέον συμπληρώσει 70 χρόνια από την κυκλοφορία του, το «Creature from the Black Lagoon» ετοιμάζεται να αναδυθεί ξανά, φέροντας την σκηνοθετική υπογραφή του Τζέιμς Γουάν («Παγιδευμένη Ψυχή», «Το Κάλεσμα», «Aquaman»).

Ο Γουάν είναι η δημιουργική δύναμη πίσω από εξαιρετικά επιτυχημένα franchises τρόμου, όπως «To Κάλεσμα» και «Saw». Επιπλέον, έχοντας τις ταινίες «Μαχητές των δρόμων 7» και «Aquaman» στο ενεργητικό του, αποτελεί έναν από τους ελάχιστους σκηνοθέτες που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν κέρδη άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο παγκόσμιο box office για δύο ταινίες τους.

Το ριμέικ της εμβληματικής καλτ ταινίας τρόμου, σε σκηνοθεσία Τζακ Αρνολντ με πρωταγωνιστές τους Ρίτσαρντ Κάρλσον και Τζούλι Ανταμς, αποτελεί την τελευταία προσπάθεια της Universal να επαναφέρει τα κλασικά τέρατα του Χόλιγουντ στις κινηματογραφικές αίθουσες. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες, το στούντιο έχει αποτύχει στη δημιουργία ενός δικού του φιλμικού σύμπαντος τεράτων. Αποκορύφωμα των παραπάνω εγχειρημάτων αποτέλεσε η εμπορική καταστροφή της ταινίας «Η Μούμια» (1999) με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ. Εκτοτε, η Universal αποφάσισε να εστιάσει στη παραγωγή αυτόνομων ταινιών, αντί ενός ενιαίου σύμπαντος με σκοτεινά τέρατα.

creature-2

Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα ήταν ανάμεικτα. Η Universal κατάφερε να πραγματοποιήσει κριτική και εμπορική επιτυχία με την ταινία «Ο Αόρατος Ανθρωπος» του 2020, με πρωταγωνίστρια την Ελίζαμπεθ Μος, η οποία απέφερε 143 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, με προϋπολογισμό μόλις 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Αντίθετα, το «Ρένφιλντ», με τον Νίκολας Χουλτ, στον ρόλο του παρανοϊκού βοηθού του Δράκουλα, ήταν μια μεγάλη αποτυχία, αποφέροντας μόλις 26 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Αυτή τη στιγμή, η Universal εργάζεται πάνω σε ένα ριμέικ της ταινίας «Ο Λυκάνθρωπος», με πρωταγωνιστή τον Κρίστοφερ Αμποτ, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο εισπρακτικό μέλλον.

Η νέα εκδοχή του «The Creature of the Black Lagoon» του Τζέιμς Γουάν, σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η εταιρία, θα είναι μια ρεαλιστική και εκσυγχρονισμένη επανεκτέλεση που θα εστιάζει στον «ενστικτώδη τρόμο», διατηρώντας συγχρόνως σεβασμό για το πρωτότυπο φιλμ. Προς το παρόν, δεν έχει οριστεί σεναριογράφος ή άλλοι συντελεστές.

james-wan

Η Atomic Monster -εταιρία παραγωγής του Γουάν- θα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή της ταινίας, με τον ίδιο τον σκηνοθέτη να εκτελεί και χρέη παραγωγού, ενώ οι Μάικλ Κλίαρ και Τζάντσον Σκοτ της Atomic Monster θα είναι εκτελεστικοί παραγωγοί.