Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Container» της Δάφνης Ματζιαράκη στο δρόμο προς τα Οσκαρ

στα 10

Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της διακρίθηκε στο Φεστιβάλ του Palm Springs και άρα μπορεί ήδη να υποβληθεί για την οσκαρικη κούρσα.

Flix Team
To «Container» της Δάφνης Ματζιαράκη στο δρόμο προς τα Οσκαρ

Μετά το οσκαρικό της ντεμπούτο με το σπουδαστικό Οσκαρ και την υποψηφιότητα για Οσκαρ για το «4.1 Miles», η Δάφνη Ματζιαράκη μπαίνει πάλι σε οσκαρική τροχιά, αφού το νέο της μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με τίτλο «Container» ξεκινάει την πορεία του προς τα Οσκαρ του 2021.

Η ταινία, γυρισμένη στη δομή φιλοξενίας της Σάμου τον Δεκέμβριο του 2018 συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Palm Springs και διακρίθηκε με ειδική μνεία, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την υποβολή του στα Οσκαρ και γιατί όχι σε μια θέση στην πεντάδα των ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

container 607

Το 18λεπτο «Container» καταγράφει την καθημερινότητα των ασυνόδευτων νεαρών που βρίσκονται εκεί και την αγωνία τους να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή εκτός αυτού του τόπου που «ξέρουμε ότι είναι ένα ελληνικό νησί, αλλά που για μας μοιάζει με φυλακή».

Δείτε το «Container» εδώ:


Η παραγωγή του «Container» ανήκει στο Concordia Studio της Λόριν Πάουελ Τζομπς, της χήρας του Στιβ Τζομπς, με τη στήριξη του Latsis Foundation.

Container