Buzz

Ματωμένα ίχνη στο χιόνι: Ο Ζαν Γιμού υπόσχεται κατασκοπική δράση με στιλ στο «Cliff Walkers»

στα 10

O κινέζος βετεράνος σκηνοθέτης, επιστρέφει με μια ταινία δράσης τοποθετημένη στην δεκαετία του ΄30.

Ματωμένα ίχνη στο χιόνι: Ο Ζαν Γιμού υπόσχεται κατασκοπική δράση με στιλ στο «Cliff Walkers»

Εχοντας περάσει μια αληθινή περιπέτεια με την τελευταία ταινία του «One Second», η οποία αποσύρθηκε από το Φεστιβάλ Βερολίνου λίγο πριν την πρεμιέρα της το 2019 κι έμεινε μπλεγμένη στα γρανάζια της κινεζικής λογοκρισίας για περισσότερο από έναν χρόνο, ήταν υποθέτουμε μια καλή αφορμή προκειμένου ο Ζαν Γιμού να ασχοληθεί με κάτι λιγότερο «ενοχλητικό» στο νέο του πρότζεκτ.

Δείτε ακόμη: Από την Κίνα στην Γαλλία, μια πανδημία δρόμος για τον καινούριο Αστερίξ

cliff walkers 607

Το «Cliff Walkers» είναι τοποθετημένο στο Μαντσουκούο, το κράτος που ίδρυσαν οι γιαπωνέζοι στα εδάφη της Μαντζουρίας το 1932 κι ακολουθεί τέσσερις μυστικούς πράκτορες της Κίνας που επιστρέφουν στη χώρα μετά από εκπαίδευση στη Ρωσία, προκείμενου να φέρουν εις πέρας μια τόσο δύσκολη όσο και απόρρητη αποστολή. Οταν όμως ένας προδότης αποκαλύψει τα σχέδιά τους, οι τέσσερις πράκτορες θα βρεθούν σε θανάσιμο κίνδυνο και θα πρέπει να ξεπεράσουν τον εαυτό τους προκειμένου να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

cliff walkers 607

Μπορεί αυτή να είναι η πρώτη κατασκοπική ταινία του Γιμού, όμως όπως μπορείτε να δείτε στο τρέιλερ που ακολουθεί, το ύφος και σκηνοθετική του μαεστρία είναι τόσο καλοδουλεμένα και γοητευτικά όσο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από έναν αληθινό μετρ του σινεμά.


Δείτε επίσης: H Ελεν Μίρεν θα υποδυθεί την Γκόλντα Μέιρ στο «Golda» του Γκάι Νατίβ