Buzz

Ποιος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος σκηνοθέτης σήμερα;

στα 10

Με αμοιβή 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την τελευταία του ταινία, «Dunkirk», ο Κρίστοφερ Νόλαν κατέχει με άνεση τα πρωτεία.

Ποιος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος σκηνοθέτης σήμερα;

Ενας από τους αγαπημένους σκηνοθέτες της Warner Bros., ο Κρίστοφερ Νόλαν έχει αποφέρει παχυλές εισπράξεις για το στούντιο ξεκινώντας κιόλας από την πρώτη ταινία που δημιούργησε για λογαριασμό τους (και την τρίτη στην καριέρα του), το «Insomnia» του 2002, το οποίο κόστισε «μόλις» 43 εκατομμύρια δολάρια και απέφερε πάνω από 113, και συνεχίζοντας με ηχηρά μπλοκμπάστερ όπως η τριλογία του Batman, το «Inception» και το «Interstellar».

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι για την πιο πρόσφατη ταινία του, το επερχόμενο πολεμικό έπος «Dunkirk», ο Νόλαν εξασφάλισε μια από τις καλύτερες οικονομικές συμφωνίες που πέτυχε ποτέ σκηνοθέτης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Νόλαν εξασφάλισε μια αμοιβή 20 εκατομμυρίων δολαρίων και, το σημαντικότερο, επιπλέον 20% από τις συνολικές εισπράξεις της ταινίας στο box office.

Διαβάστε ακόμη: «Η επιβίωση είναι νίκη»: Πρώτες επικές εικόνες από το «Dunkirk» του Κρίστοφερ Νόλαν

Christopher Nolan 607 Ο Κρίστοφερ Νόλαν στα γυρίσματα του «Dunkirk»

Ο τελευταίος σκηνοθέτης που είχε πετύχει κάτι τέτοιο ήταν ο Πίτερ Τζάκσον το 2005, για τον «King Kong» του, αμέσως μετά την ιλιγγιώδη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία της τριλογίας του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών». Με τα σημερινά δεδομένα, όμως, το νούμερο αυτό ακούγεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, δεδομένου ότι η μέση αμοιβή για τον σκηνοθέτη ενός μπλοκμπάστερ κυμαίνεται ανάμεσα στις 750.000 δολάρια και στο ενάμισι εκατομμύριο, ανάλογα βέβαια και με το ιστορικό του εκάστοτε σκηνοθέτη στο box office.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ελπίζουμε ότι αυτή η αμοιβή ρεκόρ, για έναν ομολογουμένως από τους πιο ικανούς κινηματογραφιστές που διαθέτει το Χόλιγουντ αυτή τη στιγμή, θα αντικατοπτριστεί και στο τελικό αποτέλεσμα της ταινίας.

Διαβάστε ακόμη