Buzz

O Κρις Κολόμπους θα ήθελε να σκηνοθετήσει μια ταινία βασισμένη στο «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί»

στα 10

Αυτό και άλλα πολλά είπε στην συνέντευξή στο Variety για τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία της «Φιλοσοφικής Λίθου» στις αίθουσες.

O Κρις Κολόμπους θα ήθελε να σκηνοθετήσει μια ταινία βασισμένη στο «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί»

Χτες η ταινία «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» έκλεισε τα 20 της χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες. Για να το γιορτάσει το Variety μίλησε με τον σκηνοθέτη της Κρις Κολόμπους για τις γυρίσματα, για την συνεργασία τους με τους, τότε, μικρούς πρωταγωνιστές της.

«Πίστευα πως πιθανότατα θα απολυόμουν μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες. Ημουν, δεν θέλω να πω ανήσυχος, αλλά είχα επίγνωση του γεγονότος ότι αν τα πήγαινα χάλια σε αυτό, πιθανότατα δεν θα ξαναδούλευα ποτέ. Και θα είχα εκατομμύρια εξοργισμένους θαυμαστές στην πόρτα μου. Ηξερα ότι αναλάμβανα κάτι αρκετά τεράστιο και δεν είχα συμμετάσχει ποτέ σε ένα έργο που είχε τόσο λεπτομερή έλεγχο», δήλωσε ο Κολόμπους για την πρώτη δουλειά του στη πρώτη ταινία.

Διαβάστε ακόμα: Ο Κρις Κολόμπους ήθελε να σκηνοθετήσει τις δυο τελευταίες ταινίες του «Χάρι Πότερ»

Harry Potter and the Sorcerer's Stone 607

Ο Κολόμπους θυμήθηκε και ποια ήταν η πιο δύσκολη σκηνή στα γυρίσματα της «Φιλοσοφικής Λίθου». «Το κουίντιτς μου έρχεται στο μυαλό γιατί είχε πολύ δουλειά στην πράσινη οθόνη. Αυτή ήταν μια κατάσταση όπου τα παιδιά δεν μπορούσαν να δουν τίποτα, δεν είχαν τίποτα απτό για να δουλέψουν. Βασικά έγινα ο τέταρτος ηθοποιός της ταινίας γιατί σε πολλές από αυτές τις καταστάσεις, δεν υπήρχε τίποτα για εκείνους», εξήγησε.

Αλλά αυτό που προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η πρόθεσή του να μεταφέρει στο σινεμά την επιτυχημένη θεατρική παράσταση, την όγδοη ιστορία του Χάρι Πότερ, «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί», το οποίο έκανε πάταγο στο West End του Λονδίνου, ενώ το σενάριό της κυκλοφόρησε και ως βιβλίο. Βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιστορία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, του θεατρικού συγγραφέα Τζακ Θορν και του σκηνοθέτη Τζον Τίφανι, το θεατρικό έργο εκτυλίσσεται 19 χρόνια μετά τα γεγονότα του «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου», με τον Χάρι να εργάζεται πλέον στο Υπουργείο Μαγείας και να ζει μια ήρεμη καθημερινότητα με τη γυναίκα του, Τζίνι, και τα τρία τους παιδιά. Αυτή την φορά η ιστορία επικεντρώνεται στο ένα από τα παιδιά του Πότερ, τον Αλμπους Σέβερους, και στον γιο του Ντρέικο Μάρφόι, τον Σκόρπιους, και στην φιλία που αναπτύσσουν.

Διαβάστε ακόμα: «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» - 15 χρόνια μετά το μόνο που έχει μεγαλώσει είναι ο Ντάνιελ Ράντκλιφ

Harry Potter and the Sorcerer's Stone 607

Ο Κολόμπους είπε πως θα ήθελε να σκηνοθετήσει μια ταινία βασισμένη σε αυτό και μάλιστα με το αρχικό καστ λέγοντας «θα ήθελα πολύ να σκηνοθετήσω το «Καταραμένο Παιδί». Είναι ένα υπέροχο έργο και τα παιδιά είναι στην πραγματικότητα στην κατάλληλη ηλικία για να παίξουν αυτούς τους ρόλους. Είναι μια μικρή μου φαντασίωση».

Ελπίζουμε να γίνει πραγματικότητα, αλλά για την ώρα ο μαγικός κόσμος του Χάρι Πότερ συνεχώς μεγαλώνει με το νέο franchise «Φανταστικά Ζώα», με την τρίτη ταινία «Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ» να κάνε την πρεμιέρα της στις αίθουσες στις 15 Απριλίου 2022.