Buzz

Ο Κρις Κολόμπους ήθελε να σκηνοθετήσει τις δυο τελευταίες ταινίες του «Χάρι Πότερ»

στα 10

Μιλώντας στο Collider ο Κρις Κολόμπους αποκάλυψε τις προσδοκίες που υπήρχαν για την πρώτη ταινία αλλά και το πόσο πολύ θα ήθελε να επιστρέψει στη σειρά για το μεγάλο φινάλε της.

Ο Κρις Κολόμπους ήθελε να σκηνοθετήσει τις δυο τελευταίες ταινίες του «Χάρι Πότερ»

Από τις κινηματογραφικές μεταφορές της σειράς του Χάρι Πότερ έχουν περάσει αρκετοί σκηνοθέτες, με τον καθέναν τους να αφήνει το δικό του σημάδι σε ένα frachise που έχει αγαπηθεί όσο λίγα. Παρόλ' αυτά όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιρροή που είχε Κρις Κολόμπους στη σειρά αυτή ταινιών, μιας και σκηνοθετώντας τις δυο πρώτες κατάφερε να εγκαθιδρύσει ένα απαράμιλλο στυλ, όπου θα βασίζονταν όλοι οι υπόλοιποι σκηνοθέτες που θα ακολουθούσαν μετά από αυτόν.

Ομως πέρα από τις δυο αυτές ταινίες ο Κολόμπους φαίνεται πως ήθελε να επιστρέψει προς το τέλος στο franchise, κάτι που τελικά δεν έγινε μιας και ο Ντέιβιντ Γιέιτς πήρε τα ηνία της σειράς και δεν τα άφησε. Σε συνέντευξή του στο Collider ο Κολόμπους μίλησε για το «παιδί που έζησε» και το πόση μεγάλη προσδοκία υπήρχε για την πρώτη ταινία. «Η πραγματικότητα ήταν ότι η πίεση του κόσμου ήταν πάνω μας, και σε μένα ιδιαίτερα γιατί ήξερα ότι αν το κατέστρεφα όλα θα τελείωναν. Δεν μπορείς να καταστρέψεις αυτό το βιβλίο. Γι' αυτό έπρεπε να πηγαίνω στο σετ κάθε μέρα με σκοπό να μην σκέφτομαι τον έξω κόσμο, και αυτό ήταν πολύ πιο εύκολο πριν από 19 χρόνια, πριν το ίντερνετ πάρει τα πάνω του», δήλωσε ο Κολόμπους.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μαντς Μίκελσεν μάλλον θα αντικαταστήσει τον Τζόνι Ντεπ στην σειρά «Φανταστικά Ζώα»

harry potter 607

Επίσης ο ίδιος αποκάλυψε πως δεν ένιωθε καλά με την ταινία του μέχρι που έδειξαν ένα τρίωρο cut σε επιλεγμένο κοινό. «Απλώς το είδαν όλο. Η ταινία ήταν περίπου δυο ώρες και πενήντα λεπτά και τα παιδιά πίστευαν πως ήταν μικρή σε διάρκεια και οι γονείς πίστευαν πως ήταν πολύ μεγάλη.»

Ο Κολόμπους σκηνοθέτησε την «Φιλοσοφική Λίθο» και την «Κάμαρα με τα Μυστικά», και τις υπόλοιπες ταινίες της σειράς σκηνοθέτησαν οι Αλφόνσο Κουαρόν, Μάικ Νιούελ και Ντέιβιντ Γιέιτς. Αλλά ο ίδιος δεν έκρυψε πως πάντα ήθελε να επιστρέψει για το μεγάλο φινάλε. «Πάντα ήθελα να επιστρέψω και να σκηνοθετήσω τις δυο τελευταίες ταινίες, αλλά ο Γιέιτς αποφάσισε πως ήθελε να μείνει και η αλήθεια είναι πάλι καλά που το έκανε γιατί λατρεύω την τελευταία ταινία. Το δεύτερο μέρος των ‘Κλήρων του Θανάτου’ είναι πραγματικά εκπληκτικό.»

Η τελευταία ταινία του Κολόμπους «The Christmas Chronicles: Part Two» προβάλλεται ήδη στο Netflix.

Διαβάστε ακόμα: Ο Εντι Ρεντμέιν θεωρεί τώρα τα βιτριολικά σχόλια προς την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ «απολύτως αηδιαστικά»

harry potter 607