Φεστιβάλ / Βραβεία

Φεστιβάλ Καννών χωρίς Chopard δε γίνεται!

στα 10

Οπως κάθε χρόνο από το 1998, η Chopard είναι και φέτος χορηγός του 69ου Φεστιβάλ Καννων και μαζί το σύμβολο της απαράμιλλης λάμψης του.

Φεστιβάλ Καννών χωρίς Chopard δε γίνεται!

Από το 1998, η Chopard και το Φεστιβαλ των Καννών αποτελούν ένα λαμπερό δίδυμο. Υπεύθυνος για τη δημιουργία του Χρυσού Φοίνικα στα εργαστήριά του και στολίζοντας τις σταρ στο κόκκινο χαλί, ο ελβετικός οικος βραβεύει κάθε χρόνο επίσης τα νέα ταλέντα του σινεμά και οργανώνει βραδιές που έχουν γράψει τις δικές τους μυθικές σελίδες στην ιστορία του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ στον κόσμο.

Chopard Cannes General H Καρολίν Σοφέλ και τα λαμπερά κορίτσια της Chopard στον εορτασμό των 60 χρόνων του Χρυσού Φοίνικα το 2015

Η ερωτική ιστορία ανάμεσα στην Chopard και το Φεστιβάλ των Καννών ξεκίνησε το 1997 οταν ο τότε Πρόεδρος του Φεστιβάλ Πιερ Βιότ παρακάλεσε την Καρολίν Σοφέλ, Πρόεδρο καί Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Chopard, να ξανασχεδιάσει τόν Χρυσό Φοίνικα. Από την επόμενη χρονιά, ο ελβετικός οικος εγινε Επίσημος Χορηγος του Φεστιβάλ, συνοδεύοντας τις πιο λαμπερές στιγμές των σταρ στο κόκκινο χαλί του Palais de Festival στην Κρουαζέτ.

Φέτος η Chopard επέλεξε σαν θέμα τα σμαράγδια και την ομορφιά τους που μαγνητίζει για να δώσει έμφαση στις εκδηλώσεις της, στην διάρκεια του δεκαπενθημέρου του φεστιβάλ.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το 69ο Φεστιβάλ Καννών που διεξάγεται φέτος από τις 11 έως και τις 22 Μαΐου

Chopard Cannes 2016

«Red Carpet Collection 2016»: Από την 60η επέτειο του Φεστιβάλ, το 2007, η Καρολίν Σοφέλ φαντάσθηκε μια συλλογή Haute Joaillerie εμπνευσμένη από τίς στάρ πού διασχίζουν το Κόκκινο Χαλί. Κάθε χρόνο, η περίφημη «Red Carpet Collection» εμπλουτίζεται με ενα επί πλέον κομμάτι, αφού η Chopard προτείνει έναν αριθμό κοσμημάτων ίσο με τον αριθμό των χρόνων που έχει το Φεστιβάλ Ετσι, φέτος θα αποκαλυφθούν 69 δημιουργίες εμπνευσμένες από την ομορφιά καί την γοητεία των ηθοποιών. Αυτά τα θαύματα εχουν κατασκευασθεί εξ ολοκλήρου στα εργαστήρια της Haute Joaillerie του Οικου στην Γενεύη: σχεδιαστές, κοσμηματοποιοί γλυπτες σε κερί, κοσμηματοποιοί, λιθοχαράκτες, καρφωτές λίθων, γυαλιστές ενώνουν τίς γνώσεις τους καί το ταλέντο τους για να γεννηθούν αυτά τά εξαιρετικά κοσμήματα. Ενα από αυτά ειναι αυτό το πανέμορφο κολιέ με πενηνταπέντε κίτρινα διαμάντια κοπής πουάρ καί λευκά διαμάντια κοπής πουάρ καί μπριγιάν.

Chopard Cannes 2016

Τρόπαιο Chopard Από το 2001, η Chopard, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ, ενθαρρύνει τα νέα ταλέντα, απονέμοντας ενα τρόπαιο σε δύο αποκαλύψεις της εβδομης τέχνης. Ο ελβετικός οικος ωρολογοποιίας-κοσμηματοποιίας συμβάλλει με τον τρόπο αυτό στην καλλιτεχνική λάμψη του Φεστιβάλ των Καννών επιβεβαιώνοντας την υποστήριξή του στην κινηματογραφική δημιουργία. Ανάμεσα στούς βραβευμένους καλλιτέχνες οπως η Μαριόν Κοτιγιάρ, η Νταιάν Κρούγκερ ή πιό πρόσφατα η Αντέλ Εξαρχόπουλος συνεχίζουν σήμερα τις λαμπερές καριέρες τους.Σέ συνεργασία μέ το περιοδικό Variety και μέ ανάδοχο μια σημαντική προσωπικότητα από τον κόσμο του σινεμά (ο Κόλιν Φερθ το 2013, η Κέιτ Μπλάνσετ το 2014, η Τζούλιαν Μουρ το 2015), η τελετή της απόνομής των βραβείων θά γίνει φέτος την Πέμπτη 12 Μαίου.

Chopard Gold Party 2015

Βραδιά Chopard «Χίλιες καί μιά Νύχτες»: Η μεγάλη βραδιά πού δίνει η Chopard με την ευκαιρία του Φεστιβάλ των Καννών είναι χωρίς αμφιβολία μια από τίς δυνατότερες στιγμές στη διάρκεια της διοργάνωσης. Κάθε χρόνο, ο ελβετικός οίκος επιφυλάσσει μια εξαιρετική βραδιά για τούς καλεσμένους του. Ανασύσταση των στούντιο της Cinecittà το 2014, ντεκόρ χρυσορυχείων για την Gold Night του 2015... ο οικος δέν εχει παρόμοιο πού νά μπορεί νά φλερτάρει με το μεγαλειώδες. Φέτος, με θέμα της βραδιάς, τις Χιλιες καί Μιά Νύχτες και τούς μύθους της, η Chopard θα ξαφνιάσει τούς καλεσμένους της. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Gold Night» πάρτι του 2015.

Fairmined Golden Palm

Φοίνικας από χρυσό «Fairmined»: Ο Χρυσός Φοίνικας, η μέγιστη βράβευση πού απονέμεται κάθε χρόνο στην καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους στο διαγωνιστικό τμημα του Φεστιβάλ, κατασκευάζεται στα εργαστήρια του Οικου Chopard και θα απονεμηθεί φέτος στις 22 Μαΐου στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ. Από τό 2014, το μυθικό τρόπαιο, κατασκευάζεται από χρυσό «Fairmined». Πρόκειται για δίκαιο χρυσό, πού εξορρύσεται από βιοτεχνικά ορυχεία στην Νότιο Αμερική, τα οποία εχουν την πιστοποίηση «Fairmined». H σφραγιδα αυτή εγγυάται αυστηρό σεβασμο των κανόνων της οικονομικής, κοινωνικής καί περιβαλοντικής ανάπτυξης κατα την εξόρυξη. H Chopard έχει δεσμευθεί ηθικά από το 2013 και σήμερα προτείνει πολλές δημιουργίες σε χρυσό «Fairmined», αλλα το βραβείο των Καννών παραμένει το πιό λαμπερό σύμβολο αυτής της δέσμευσης. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε βήμα προς βήμα πως κατασκευάζεται ο... οικολογικός Χρυσός Φοίνικας της Chopard.

Chopard Cannes 2016

Το 69ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 11 ως τις 22 Μαΐου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει εικόνες, σχόλια, παραλειπόμενα, νέα και κριτικές ταινιών, ώστε να μη χάσετε ούτε λεπτό!

Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Uma Chopard Party