Buzz

Ανθρωπος μεταμορφώνεται σε σκύλο στο «Chien», του Σαμιουέλ Μπενσετρίτ

στα 10

H καινούρια ταινία του συγγραφέα και σκηνοθέτη του «Ασφαλτος», είναι μια δραματική, μαύρη κωμωδία για την ανθρώπινη φύση.

Ανθρωπος μεταμορφώνεται σε σκύλο στο «Chien», του Σαμιουέλ Μπενσετρίτ

Το «Chien» είναι η ιστορία του Ζακ Μπλανσό, ενός άντρα που ζει μια συνηθισμένη, αν όχι εξαιρετικά βολική ζωή. Εχει ένα όμορφο σπίτι, μια όμορφη γυναίκα, μια δουλειά ένα παιδί. Μέχρι την στιγμή που τα χάνει όλα. Μέχρι την στιγμή που βλέπει τον εαυτό του να αποξενώνεται από αυτό που αναγνώριζε ως την πραγματικότητά του. Μέχρι την στιγμή που ο ιδιοκτήτης ενός pet shop τον δέχεται στο πλευρό του. Κι ο Ζακ Μπλανσό, γίνεται ο σκύλος του.

Δείτε ακόμη: Η Ιζαμπέλ Ιπέρ κρατά μαστίγιο στο «Eva» του Μπενουά Ζακό

chien 607

Η δεύτερη μεγάλου μήκους του Μπενσετρίτ, είναι όπως και η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του «Ασφαλτος», βασισμένη σε ένα δικό του βιβλίο, το οποίο παρά το παράδοξο θέμα του μοιάζει να βρίσκει την φυσική του θέση στο σινεμά.

chien 607

Με τον σταθερά ανερχόμενο Βενσάν Μακένι στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ανθρώπου που χάνει τον εαυτό του, της Βανέσα Παραντί σε αυτόν της γυναίκας του που αφήνει πίσω και τον Μπουλί Λανέρς ως τον καινούριο του «ιδιοκτήτη», το φιλμ έκανε την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Λοκάρνο και τώρα ετοιμάζεται για την έξοδο του στις γαλλικές αίθουσες.

chien 607

Κι αυτό που ακολουθεί είναι ένα πρώτο –όσο παράξενο χρειάζεται- teaser.


Διαβάστε ακόμη