Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Η Κέιτ Μπλάνσετ βγάζει το λεσβιακό σινεμά από την ντουλάπα

στα 10

H Κέιτ Μπλάνσετ φιλοξενείται στο εξώφυλλο του πρώτου Variety των Καννών και σε μία εκ βαθέων συνέντευξη μιλάει για το «Carol» του Τοντ Χέινς, τις γυναίκες στο Χόλιγουντ και αν είχε και η ίδια σχέσεις με γυναίκες...

Κάννες 2015: Η Κέιτ Μπλάνσετ βγάζει το λεσβιακό σινεμά από την ντουλάπα

Το «Carol» του Τοντ Χέινς κάνει την πρεμιέρα του στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών σε λίγες μέρες και η πρωταγωνίστριά του Κέιτ Μπλάνσετ φιλοξενείται στο πρώτο εξώφυλλο του Variety (special edition για το Φεστιβάλ Καννών), δίνοντας μία συνέντευξη όπου μιλά για όλα: γιατί οι γυναίκες ηθοποιοί αντιμετωπίζονται ακόμα διαφορετικά στον άνισο κόσμο του Χόλιγουντ, πόσο πίστευε ότι μία λεσβιακή ιστορία θα έβλεπε ποτέ το φως του κινηματογραφικού προβολέα κι αν και η ίδια είχε σχεσεις με γυναίκες...

Διαβάστε ακόμα: H Κέιτ Μπλάνσετ σιχάθηκε τα κόκκινα χαλιά!

Γιατί μία ταινία σαν το «Carol» είναι τόσο δύσκολο να βρει χρηματοδότηση; «Είναι απελπιστικό. Ο κόσμος του Χόλιγουντ ακόμα πιστεύει ότι δεν υπάρχει κοινό για να δει μία ταινία που εστιάζει σε γυναίκες. Ταυτόχρονα υπάρχουν τόσες γυναίκες που έχουν ισχυροποιήσει τη θέση τους στη χολιγουντιανή βιομηχανία - από την Μέριλ Στριπ και την Νικόλ Κίντμαν μέχρι την Ριζ Γουίδερσπουν και την παραγωγό Αλισον Σίρμερ, που έκανε μία Σταχτοπούτα που δεν χρειάζεται πρίγκιπες. Κι όμως - ο κόσμος απλά θέλει να βλέπει καλές ταινίες. Θα έπρεπε να έχουμε όλοι ψήφο για το τι παίζονται στα multiplexes...»

Διαβάστε τα πάντα για το 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών με τις ωριαίες ανταποκρίσεις του Flix. Σαν να είστε κι εσείς εδώ!

cate blanchett Variety cannes 607 1

Χόλιγουντ και σεξισμός: «Είναι μία συζήτηση που θα ήθελα να είχαμε σταματήσει να την κάνουμε. Και κοίτα που ακόμα χρειάζεται να την κάνουμε. Πρέπει να πιέστουμε για να πάμε μπροστά. Πώς είναι δυνατόν να πληρώνονται οι άντρες διαφορετικά από τις γυναίκες ακόμα στο Χόλιγουντ; Είναι ανήκουστο!»

cate blanchett Variety cannes 607 2

Είναι η πρώτη της φορά ως λεσβία; «Στο σινεμά ή στην πραγματική ζωή;» (γελάει κι ο δημοσιογράφος πιέζει: είχε στο παρελθόν σχέσεις με γυναίκες;). «Ναι, πολλές φορές» (δεν εξηγεί όμως περισσότερα). «Ποτέ δεν σκέφτηκα τις ταμπέλες. Νομίζω ότι ούτε η ''Κάρολ'' τις σκέφτεται...»

cate blanchett Variety cannes 607 3

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο site του Variety

Διαβάστε περισσότερα: