Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2021: Οι ταινίες «Feathers» και «Brutalia, Εργάσιμες Μέρες» βραβεύτηκαν στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Δυο μεγάλα βραβεία για δύο ταινίες ελληνικής παραγωγής και συμπαραγωγής.

Κάννες 2021: Οι ταινίες «Feathers» και «Brutalia, Εργάσιμες Μέρες» βραβεύτηκαν στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών

H ταινία «Feathers» του Ομάρ Ελ Ζοχάιρι με Ελληνα συμπαραγωγό την Heretic και χρηματοδοτούμενη από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, και η μικρού μήκους ταινία «Brutalia, Εργάσιμες Μέρες» του Μανώλη Μαυρή, μια ελληνο-βελγική συμπαραγωγή των AVION FILMS, Stathi Twins & Tarantula Belgique, χρηματοδοτούμενη από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Κέντρο Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών μέσων των Βρυξελλών και τον ΕΚΟΜΕ, βραβεύτηκαν στην Εβδομάδα Κριτικών του Φεστιβάλ των Καννών.

Διαβάστε ακόμα: To «Brutalia, Εργάσιμες Μέρες» του Μανώλη Μαυρή στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών

Πιο συγκεκριμένα το «Feathers» κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο Nespresso της κριτικής επιτροπής και το «Brutalia» το βραβείο του Canal+ για Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία.

Το 74ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 6 ως και τις 17 Ιουλίου. Το Flix θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2021 εδώ.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.