Buzz

Ο Μπρένταν Φρέιζερ δήλωσε πως δεν θα παραβρεθεί στις Χρυσές Σφαίρες αν είναι υποψήφιος

στα 10

«Η μητέρα μου δεν μεγάλωσε υποκριτή», είπε ο Φρέιζερ αναφερόμενος στην σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από τον πρώην πρόεδρο του HFPA Φίλιπ Μπερκ.

Ο Μπρένταν Φρέιζερ δήλωσε πως δεν θα παραβρεθεί στις Χρυσές Σφαίρες αν είναι υποψήφιος

Φέτος θα είναι η χρονιά του Μπρένταν Φρέιζερ. Οχι μόνο σίγουρα θα είναι υποψήφιος για το Οσκαρ του Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο «The Whale» του Ντάρεν Αρονόφσκι, άλλα μάλιστα έχει και αρκετές πιθανότητες να το κερδίσει. Αλλά αυτό φαίνεται πως σημαίνει ότι σίγουρα θα περάσει από αρκετές ακόμα λίστες μεγάλων βραβείων, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων των Χρυσών Σφαιρών, οι οποίες επιστρέφουν πλήρως ανανεωμένες το 2023.

Ομως ο Φρέιζερ αποκάλυψε μιλώντας στο περιοδικό GQ ότι αν είναι υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα δεν θα παραβρεθεί στην τελετή απονομής των βραβείων, μετά και την κατηγορία του για σεξουαλική επίθεση από τον Φίλιπ Μπερκ, πρώην πρόεδρο και μέλος της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών Τύπου του Χόλιγουντ.

«Εχω περισσότερη ιστορία με την Ενωση Ξένων Ανταποκριτών Τύπου του Χόλιγουντ παρά σεβασμό. Οχι, δεν θα συμμετάσχω… Είναι λόγω της ιστορίας που έχω μαζί τους. Και η μητέρα μου δεν μεγάλωσε υποκριτή. Μπορείτε να με αποκαλείτε πολλά πράγματα, αλλά όχι αυτό», δήλωσε ο Φρέιζερ.

Διαβάστε ακόμα: Στο πρώτο τρέιλερ του «The Whale» του Ντάρεν Αρονόφσκι ο Μπρένταν Φρέιζερ δείχνει πανέτοιμος για το Οσκαρ του

brendan fraser

Ο Φρέιζερ είπε ότι η εμπειρία του με τον Μπερκ τον έκανε να αποσυρθεί από το Χόλιγουντ. Το HFPA άνοιξε επίσης έρευνα για το θέμα, η οποία σύμφωνα με το GQ ολοκληρώθηκε με το HFPA να προτείνει στον Φρέιζερ να υπογράψει μια κοινή δήλωση που έγραφε: «Αν και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Μπερκ άγγιξε με ακατάλληλο τρόπο τον κ. Φρέιζερ, τα στοιχεία υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για αστείο και όχι ως σεξουαλική επίθεση.» Ο Φρέιζερ αρνήθηκε να υπογράψει και ο Μπερκ παρέμεινε μέλος με δικαίωμα ψήφου στο HFPA.

Πάντως ο Φρέιζερ δεν πιστεύει πως έχουν γίνει βήματα τον τελευταίο χρόνο από το HFPA για πραγματική αλλαγή, αλλά είναι πρόθυμος να επανεξετάσει τη σχέση του με τον οργανισμό και τις Χρυσές Σφαίρες. «Θα ήταν δική μου ευθύνη να ρίξω μια ματιά και να αποφασίσω εκείνη τη στιγμή, αν αυτό επέτρεπε η κατάσταση. Και θα έπρεπε να είναι, δεν ξέρω, ποια είναι η λέξη που ψάχνω… ειλικρινής; Θα ήθελα μια χειρονομία για να φτιάξω φάρμακο και να βγάλω το δηλητήριο από μέσα μου. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να είναι αυτό. Αλλά αυτό ελπίζω. Ομως δεν αφορά εμένα.»

Μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη του Μπρένταν Φρέιζερ στο GQ εδώ.