Buzz

Bollywood vs. gay

στα 10

Ο μόνος ανοιχτά γκέι σκηνοθέτης της Ινδίας χρηματοδότησε την τελευταία του ταινία «I Am», που μόλις βγήκε στις ινδικές αίθουσες, μέσω Facebook, όταν το συντηρητικό Bollywood αρνήθηκε να τον στηρίξει.

Bollywood vs. gay
Σκηνή από το επίμαχο «Omar» της ταινίας «I Am» του Ονίρ

Οταν ο Ονίρ, ο μόνος ανοιχτά γκέι σκηνοθέτης της Ινδίας, συνάντησε την άρνηση των στούντιο του Bollywood να χρηματοδοτήσουν την ταινία του «Ι Am», λόγω του θέματος της που ασχολείται με τα δικαιώματα των γκέι, την παιδική κακοποίηση, την αστυνομική βία και την εξωσωματική γονιμοποίηση, αποφάσισε πως ο μοναδικός τρόπος ήταν να ζητήσει δωρεές μέσω Facebook.

Το πείραμα του υπήρξε επιτυχές και έτσι το ένα τρίτο του συνολικό προϋπολογισμού της ταινίας, η οποία κόστισε συνολικά 670 χιλιάδες δολάρια, καλύφθηκε από τις online δωρεές. Ανάμεσα στους σημαντικότερους χρηματοδότητες ήταν η κάτοικος Αμερικής ψυχοθεραπεύτρια Σάρα Λοπέζ Σενγκούπτα και η ομάδα υπέρ των δικαιωμάτων των γκέι The Humsafar Trust.

«Κάποιοι είπαν πως τους άρεσε το θέμα της ταίνιας. Αλλοι πως ήθελαν να μάθουν τον κόσμο του σινεμά. Ή πως απλά ήθελαν να δούνε τα ονόματα τους στα credits» δηλώνει ο 41 ετών Ονίρ, ο οποίος ξέρει από δυσκολίες χρηματοδότησης στην συντηρητική Ινδία. Η πρώτη του ταινία «My Brother...Nikhil» με θέμα έναν γκέι που μαθαίνει ότι έχει προσβληθεί από τον ιό του HIV είχε συναντήσει εξίσου τεράστιες δυσκολίες στην χρηματοδότηση της αλλά και έναν παραγωγό ενός μεγάλου στούντιο που του πρότεινε ο ήρωας του να κολλάει Aids από μια διάσημη ηθοποιό του Bollywood!

O Ονίρ, μετά την συγκινητική ανταπόκριση του κοινού στο Facebook έγραψε στο status του: «Σας ευχαριστώ που είστε όλοι μέρος του “I Am”. I am because you are».