Buzz

Το «Bros» θέλει να διώξει το στίγμα του queer σεξ

στα 10

Μιλώντας για την ταινία του, ο σεναριογράφος και πρωταγωνιστής της Μπίλι Αϊχνερ, είπε πως θέλει να απεικονίσει σωστά τον ομοφυλόφιλο έρωτα, αν και φοβόταν πως το στούντιο θα του έλεγε πως το παρατράβηξε.

Το «Bros» θέλει να διώξει το στίγμα του queer σεξ

Η νέα ρομαντική κομεντί «Bros» έρχεται για να ταράξει τα ήρεμα και συντηρητικά νερά του είδους της ρομαντικής κομεντί. Και αυτό γιατί πρόκειται για μια από τις πρώτες queer ρομαντικές κομεντί η οποία κυκλοφόρησε από κάποιο μεγάλο στούντιο (η άλλη ήταν η πιο πρόσφατη «Fire Island») και επικεντρώνεται σε δυο γκέι άντρες, αλλά έχει γραφτεί από έναν γκέι άντρα και το κύριο καστ της ταινίας, ακόμα και οι στρέιτ ρόλοι, είναι όλ@ τους μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η ταινία, σε σενάριο του Μπίλι Αϊχνερ, ο οποίος και πρωταγωνιστεί, και σε σκηνοθεσία του Νίκολας Στόλερ, γνωστός από τις ταινίες «Neighbors» και «Forgetting Sarah Marsall», έχει καταφέρει να δημιουργήσει ήδη ένα τεράστιο buzz γύρω από αυτή. Αλλά ταινία, η οποία μπορεί να έχει τη βασική πλοκή μιας ρομαντικής κομεντί –δύο γκέι άτομα με προβλήματα δέσμευσης προσπαθούν να κάνουν μια σχέση να δουλέψει– δεν διστάζει να δείξει τις διάφορες πτυχές ενός ομοφυλοφιλικού σεξ, από ένα απλό φίλι μέχρι και όργια. Κάτι που έκανε τον Αϊχνερ να ανησυχήσει αρκετά μήπως το στούντιο τα κόψει όλα αυτά.

Μιλώντας στο Variety o Αϊχνερ είπε για το πώς οι περισσότερες από τους ετεροφυλοφιλικές rom-com που ταινίες που είχε συνηθίσει ήταν συχνά αρκετά «ντροπαλές» να εκφράσουν τη σεξουαλική ένταση μεταξύ του ηγετικού ζευγαριού, κάτι που δεν ήθελε για την δική του ταινία. Αλλά ακόμα και λίγες εβδομάδες πριν κυκλοφορήσει η ταινία στις αίθουσες τις Αμερικής, εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα το στούντιο της Universal να βάλει φρένο και να κόψει κάποιες ερωτικές σκηνές από την ταινίας.

Διαβάστε ακόμα: Η γκέι ρομαντική κωμωδία «Bros» έχει το πρώτο της τρέιλερ

bros

«Μέχρι σήμερα, περιμένω κάποιον στο στούντιο να με πάρει τηλέφωνο και να μου πει “ξέρεις, τώρα που το σκεφτόμαστε, το έχεις παρακάνει”. Αλλά δεν συνέβη ποτέ [...] Υπάρχει μέρος του εαυτού μου που συνειδητοποίησε ότι μερικά από αυτά θα ήταν πολύ για ορισμένα άτομα στο κοινό, και αυτό μου άρεσε επίσης. Ημουν “τέλεια! Ας εκπλήξουμε τον κόσμο. Ας τους σοκάρουμε”», δήλωσε ο Αϊχνερ.

Υπάρχει ένα στίγμα για το πως παρουσιάζεται το σεξ μεταξύ δυο αντρών στο Χόλιγουντ, κάτι που θυμίζει αρκετά το ετεροφυλόφιλο σεξ, κάτι που δεν ισχύει, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει κάποιους πιο συντηρητικούς θεατές. Φαίνεται πως το «Bros» θέλει να σπάσει αυτό το φράγμα και να αντιπροσωπεύσει την queer κοινότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, βγάζοντας το στίγμα της δαιμονοποίησης του queer σεξ. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα το καταφέρει πραγματικά.

Στην ταινία, μαζί με τον Αϊχνερ, πρωταγωνιστούν επίσης και οι Λουκ ΜακΦάρλαν, Τα Μάντισον, Μόνικα Ρέιμοντ, Γκιγιέρμο Ντίαζ, Γκάι Μπράνουμ και Αμάντα Μπιρς. Στα μέρη μας θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 3 Νοεμβρίου.