Buzz

Ο διευθυντής φωτογραφίας της τριλογίας του «Matrix» μιλάει για όλα όσα τράβηξε στα γυρίσματα

στα 10

O Μπιλ Πόουπ περιέγραψε όλες τις δυσκολίες και τα περίεργα που υπάστη κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του έπους επιστημονικής φαντασίας των Γουατσόφσκι και τι ήταν αυτό που τον έκανε να μισήσει τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Ο διευθυντής φωτογραφίας της τριλογίας του «Matrix» μιλάει για όλα όσα τράβηξε στα γυρίσματα

O διευθυντής φωτογραφίας Μπιλ Πόουπ έχει μια τεράστια καριέρα στο Χόλιγουντ η οποία διαρκεί πάνω από 20 χρόνια. Εχει δουλέψει σε μερικές από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές όπως στις ταινίες του «Spider-Man» του Σαμ Ράιμι, το «Alita: Battle Angel», «Scott Pilgrim», «Baby Driver» και στο επερχόμενο «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings». Και από ότι φαίνεται μπορεί να αγαπάει και να κάνει καλά την δουλειά του, αλλά η συνεργασία του με τις αδερφές Γουατσόφσκι στην τριλογία του «Matrix» τον έκανε όχι μόνο να σκέφτεται να την σταματήσει αλλά και να μισήσει τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Διαβάστε ακόμα: Πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από τα γυρίσματα του «Matrix 4»

Matrix

Μιλώντας στο Team Deakins podcast, ο Πόουπ περιέγραψε όλες τις δυσκολίες που πέρασε δουλεύοντας με τις Γουατσόφσκι, κυρίως στα δυο σίκουελ του «Matrix» όπου η πίεση σε συνδυασμό με την εμμονή των σκηνοθετών να χρησιμοποιήσουν μια πιο Κιουμπρική μέθοδο σκηνοθεσίας, έκανε την δουλειά του απίστευτα κουραστική. «Ολα ήταν υπέροχα στην πρώτη ταινία, αλλά όχι τόσο καλά στις επόμενες δυο. Δεν είμασταν ελεύθεροι πλέον. Ανθρωποι σε παρακολουθούσαν. Υπήρχε τεράστια πίεση. Βαθιά μέσα μου δεν μου άρεσε όλο αυτό. Πίστευα πως έπρεπε να ακολουθήσουμε μια διαφορετική κατεύθυνση. Υπήρχαν αρκετές προστριβές και πολλά προσωπικά προβλήματα και αυτό φάνηκε στις ταινίες. Δεν ήταν οι καλύτερες μου στιγμές, ούτε κανενός άλλου. Οι Γουατσόφσκι διάβασαν εκείνο το καταραμένο βιβλίο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ που έγραφε πως ‘οι ηθοποιοί δεν ερμηνεύουν φυσικά εάν δεν τους εξαντλήσεις’. Και φυσικά αυτές το πήγαν στο 90! Ηθελα να ξεθάψω τον Κιούμπρικ και να τον σκοτώσω.»

Φυσικά το ότι οι δυο τελευταίες ταινίες του «Matrix» γυρίστηκαν η μια πίσω από την άλλη δεν βοήθησε καθόλου την κατάσταση. «Υπάρχει κάτι που όταν κάνει τόσο μεγάλα γυρίσματα, 276 μέρες, που σου κουράζει το σώμα και την ψυχή και κουράζει και την ίδια την ταινία. Σκεφτείτε το “Hobbit” όπου γύρισαν μαζί και τις τρεις ταινίες και η ταινία δείχνει πολύ κουραστική. Με τα βιβλία δεν συμβαίνει αυτό γιατί μπορείς να τα αφήσεις και να τα συνεχίσεις αργότερα. Για τα γυρίσματα είναι πολύ μεγάλη περίοδος. Υπάρχει όριο το τι μπορεί κάποιος να αφομοιώσει», δήλωσε ο Πόουπ.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξή του παρακάτω.