Buzz

Ο ηθοποιός Μπιλ Πάξτον έχασε τη ζωή του σε ηλικία 61 ετών

στα 10

Ο καρατερίστας ηθοποιός ταινιών όπως ο «Τιτανικός» και το «Aliens» πέθανε χτες, έπειτα από επιπλοκές κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

Ο ηθοποιός Μπιλ Πάξτον έχασε τη ζωή του σε ηλικία 61 ετών

Μπορεί να μην απέκτησε ποτέ ακριβώς το στάτους ενός χολιγουντιανού σταρ, όμως ο Μπιλ Πάξτον είχε κερδίσει μια αξιοσέβαστη θέση στη βιομηχανία του θεάματος ως ένας ταλαντούχος και αξιόπιστος καρατερίστας ηθοποιός, μέσα από τη συμμετοχή του σε ταινίες όπως ο «Τιτανικός» και το «Aliens» του Τζέιμς Κάμερον, αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές όπως το «Big Love».

Οπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της οικογένειάς του, ο ηθοποιός έχασε χτες τη ζωή του σε ηλικία 61 ετών, έπειτα από επιπλοκές κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στην καρδιά.

Γεννημένος στο Τέξας στις 17 Μαΐου του 1955, ο Μπιλ Πάξτον μετακόμισε στο Λος Αντζελες σε ηλικία 18 ετών και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο χώρο του θεάματος δουλεύοντας ως σκηνογράφος για την εταιρεία New World Pictures του βασιλιά των b-movies, Ρότζερ Κόρμαν. Σε παραγωγή του Κόρμαν, μάλιστα, το «Crazy Mama» (1975) του Τζόναθαν Ντέμι, ο Πάξτον θα πραγματοποιούσε και το ντεμπούτο του ως ηθοποιός, κάνοντας παράλληλα τις απαραίτητες σπουδές υποκριτικής στη Νέα Υόρκη, κάτω από τη οδηγίες της διάσημης Στέλλα Αντλερ.

Near Dark 607 Ως μοντέρνος βρικόλακας στο νεο-γουέστερν «Near Dark» της Κάθριν Μπίγκελοου

Μέσα από το εξαιρετικά γόνιμο φυτώριο ταλέντων του Κόρμαν, στα γυρίσματα κάποιας low budget ταινίας, ο Πάξτον θα γνώριζε και τον άσημο τότε Τζέιμς Κάμερον, στις ταινίες του οποίου θα έκανε αργότερα μερικές από τις πιο γνωστές του εμφανίσεις, ξεκινώντας από έναν μικρό ρόλο στον «Εξολοθρευτή» (1984) και συνεχίζοντας με το «Aliens» (1986), τα «Αληθινά Ψέματα» (1994) και τον «Τιτανικό» (1997). Αυτή η ίδια δημιουργική παρέα θα του έδινε την ευκαιρία να παραδώσει και μια από τις καλύτερες στιγμές του, την έξοχα παρανοϊκή του ερμηνεία στο υπέροχο βαμπιρικό γουέστερν «Near Dark» (1987), σε σκηνοθεσία της τότε συντρόφου του Κάμερον, Κάθριν Μπίγκελοου.

Apollo 13 607 Ο Μπιλ Πάξτον μαζί με τους Τομ Χανκς και Κέβιν Μπέικον στο «Apollo 13»

Αλλες αξιομνημόνευτες δουλειές του ήταν στο «Weird Science» (1985) του Τζον Χιουζ, το φιλμ νουάρ «One False Move» (1992) του Καρλ Φράνκλιν, το «Apollo 13» (1995) του Ρον Χάουαρντ, γύρω από τη διάσημη διαστημική αποστολή, και το κοενικών επιρροών «A Simple Plan» (1998) του Σαμ Ράιμι.

Το 2001, ο Πάξτον πραγματοποίησε και ένα εξαιρετικά ελπιδοφόρο σκηνοθετικό ντεμπούτο με την αρκούντως ανατριχιαστική ταινία τρόμου «Frailty», με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Μάθιου Μακόναχεϊ, το οποίο δυστυχώς δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Θα επέστρεφε ωστόσο πίσω από τις κάμερες τέσσερα χρόνια αργότερα, για να σκηνοθετήσει το αθλητικό δράμα εποχής «The Greatest Game Ever Played» (2005), με πρωταγωνιστή τον Σία ΛαΜπεφ.

Frailty 607 Σκηνή από το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, «Frailty»

Τη μεγαλύτερη επιτυχία του τα τελευταία χρόνια, όμως, ο Πάξτον θα τη συναντούσε στη μικρή οθόνη, με την τηλεοπτική σειρά του HBO «Big Love», όπου είχε την ευκαιρία να ξετυλίξει τα ταλέντα του στον ζουμερό ρόλο του πολυγαμικού πάτερ φαμίλια μιας οικογένειας Μορμόνων (για το ρόλο αυτό θα αποσπούσε τρεις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα), και στη συνέχεια με εμφανίσεις σε σειρές όπως το «Agents of S.H.I.E.L.D.» της Marvel και το πρόσφατο «Training Day».

Big Love 607 Με τις τηλεοπτικές συζύγους του στο «Big Love»