Industry

Τα 100 εκ. δολάρια του Ντάνιελ Κρεγκ για τα «Knives Out 2 & 3» κι όλοι οι υπόλοιποι πιο ακριβοπληρωμένοι σταρ της χρονιάς

στα 10

Δείτε την πρώτη δεκάδα και... κοιτάξτε το πορτοφόλι σας.

Τα 100 εκ. δολάρια του Ντάνιελ Κρεγκ για τα «Knives Out 2 & 3» κι όλοι οι υπόλοιποι πιο ακριβοπληρωμένοι σταρ της χρονιάς

Εδώ και χρόνια, ήδη από τη δεκαετία του '90, η αμοιβή των 20 εκ. δολαρίων ήταν ένα αξιοπρεπέστατο στάνταρντ για τους a-listers, τους σταρ ηθοποιούς που μπορούσαν να εγγυηθούν, στο μέτρο του δυνατού, ότι η ταινία όπου πρωταγωνιστούσαν θα έφερνε πολλαπλάσια εκατομμύρια στο box office. Με τη μετάβαση από την κινηματογραφική αίθουσα στο streaming, που διευρύνει παρασάγγας τον αριθμό των θεατών, μοιάζει να «προσαρμόζεται» και η ταρίφα των ηθοποιών.

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες αμοιβές που δόθηκαν ποτέ στο Χόλιγουντ

Τρανταχτή απόδειξη, η αμοιβή του Ντάνιελ Κρεγκ από το Netflix, για το «Knives Out 2» και το προγραμματισμένο ήδη «Knives Out 3» του Ράιαν Τζόνσον: ο ηθοποιός δεν αρκέστηκε στις θαυμάσιες διακοπές του στο Πόρτο Χέλι, πληρώθηκε, επιπλέον, το πρωτοφανές ποσό των 100 εκ. δολαρίων, συμπεριλαμβανόμενης και μιας «αποζημίωσης» για τα δικαιώματα που θα έπαιρνε ο Κρεγκ από την πορεία της ταινίας εάν έβγαινε αποκλειστικά στις αίθουσες. Για τους ίδιους λόγους, ο Ντουέιν Τζόνσον που πρωταγωνιστεί στο «Red One» που αγοράστηκε από την Amazon, αύξησε την αμοιβή του στα 50 εκ. δολάρια και πάει λέγοντας. Από τους 12 ηθοποιούς που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, οι 9 έχουν συμφωνίες με πλατφόρμες streaming περιεχομένου.

don't look up 607Η Τζένιφερ Λόρενς αμοίβεται 5 εκ δολάρια λιγότερα απ' ό,τι ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο για το «Don't Look Up»

Από την άλλη πλευρά, οι Σάντρα Μπούλοκ, ο Κρις Χέμσγουερθ και ο Μπραντ Πιτ, βρίσκονται στην κατηγορία των 20 εκ. δολαρίων, ωστόσο αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές χωρίς συμβόλαια με πλατφόρμες, οι οποίοι δικαιούνται μερίδιο των εσόδων των ταινιών τους, άρα, όπως συνέβαινε κατά κόρον παλαιότερα, μπορεί να εισπράξουν τεράστια κέρδη, εάν οι ταινίες τους αποδειχτούν επιτυχίες στα ταμεία. Δείτε παρακάτω τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους σταρ της χρονιάς, όπως τη συνέταξε το Variety και, βέβαια, σημειώστε ότι γυναικεία υπογραφή έρχεται από τη θέση 7 και κάτω.

ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί 607