Buzz

Best of Flix week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Λίγο πριν το τέλος του χρόνου, κοιτάζουμε μπρος, αλλά και πίσω. Η κινηματογραφική επικαιρότητα συνεχίζει να τρέχει, αλλά ήρθε και η ώρα της ανασκόπησης, των καλύτερων στιγμών της χρονιάς που σε λίγο φεύγει. Προς το παρόν όμως, η ανασκόπηση της εβδομάδας...

Best of Flix week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Η εβδομάδα που τελειώνει είχε αέρα ναυτικό και αναμνήσεις από την Ανδρο του μεσοπολέμου. Η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη βγήκε στις αίθουσες για να αποκαλυφθεί επιτέλους μια από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες της χρονιάς και ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα για ένα φιλμ που θα βρει συ σύμπνοια τόσο τους κριτικούς (διαβάστε εδώ την άποψη του Flix για την ταινία) όσο και το μεγάλο κοινό.

Ο Παντελής Βούλγαρης, η Ιωάννα Καρυστιάννη, αλλά και οι πρωταγωνιστές του φιλμ, Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέας Κωνσταντίνου και Αννέζα Παπαδοπούλου μίλησαν στην κάμερα του Flix για την μεγάλη περιπέτεια των γυρισμάτων, για τον κόσμο της ταινίας και των ηρώων της, που εδώ και λίγες μέρες ανήκει σε όλους. Δείτε την χορταστική συνέντευξη τους, ειδικά αν είδατε ήδη την ταινία, αλλά και για να προετοιμαστείτε γι αυτή αν δεν την έχετε δει ακόμη.

01

Ωρα για λίστες. Καθώς ετοιμαζόμαστε να πούμε αντίο στο 2013, ξεκινήσαμε ήδη να αναπολούμε, να μετράμε και να θυμόμαστε στιγμές και εικόνες. Ανθρώπους μόνους στη θάλασσα ή το διάστημα, τις σκηνές που μας έκαναν να συγκινηθούμε, τις μουσικές που ακούσαμε στην οθόνη, το τέλος του κόσμου όπως το είδαμε στο σινεμά, τι φορέθηκε από τους ήρωές της, αλλά και τι βλέπαμε στην τηλεόραση: ξεκινώντας από τους τίτλους της αρχής.

01

Ταξιδέψαμε στο Βερολίνο για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στα οποία θριάμβευσε η «Τέλεια Ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο, αλλά τιμήθηκαν και ο Πέδρο Αλμοδόβαρ και η Κατρίν Ντενέβ. Με την ευκαιρία, συνομιλήσαμε με τον Ισπανό σκηνοθέτη για το ευρωπαϊκό σινεμά, για το δικό του, αλλά και για τον φόβο που τρέφει για τα φίδια...

01

Μετράμε ανάποδα μέχρι τα Χριστούγεννα. Κάθε μέρα μέχρι και τις 25 του μήνα, ανοίγουμε ένα παραθυράκι στο advent calendar του Flix που κρύβει μέσα του μια μουσική έκπληξη με κινηματογραφικό χρώμα. Αν δεν τα έχετε ήδη δει, ξεκινήστε από το πιο πρόσφατο και δείτε και ακούστε τα όλα.

01

Είδαμε καινούρια τρέιλερ. Το εξαιρετικά θεαματικό του «Amazing Spider-Man 2», το «προφητικό» του «300: Rise of an Empire» καινούριο για το «Her» του Σπάικ Τζόνζι. Αλλά κι ένα ακόμη υπέροχο κλιπ από το «Only Lovers Left Alive» του Τζιμ Τζάρμους, ένα teaser από τον δεύτερο κύκλο του «House of Cards», ένα φιλμάκι της Αθηνάς Τσαγγάρη για το Μουσείο Μπενάκη και την μικρού μήκους της Λάνα Ντελ Ρέι «Tropico» που αν δεν την δεις, δεν θα την πιστέψεις.

01

Γίναμε επερώτηση στη Βουλή. Ή καλύτερα το θέμα μας για την μη υποστήριξη της ταινίας του Εκτορα Λυγίζου «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» από το υπουργείο πολιτισμού στον δύσκολο και πολυέξοδο δρόμο της προς τα οσκαρ, έδωσε την αφορμη για μια επερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιώργου Κυρίτση. Διαβάστε εδώ πως έχουν τα πράγματα.