Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Από τα νέα για το σίκουελ του «Finding Nemo», μέχρι τις ελληνικές συμμετοχές στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ, η πιο καλοκαιρινή απ' όλες τις Αυγουστιάτικες εβδομάδες είχε περιορισμένες αλλά σημαντικές κινηματογραφικές εξελίξεις.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Μέσα σε μια εβδομάδα που η κινηματογραφική επικαιρότητα ήταν φτωχή, οι νέες ταινίες αδύναμες και το κοινό βυθίστηκε στην καλοκαιρινή ραστώνη, κάποιες ειδήσεις μάς άνοιξαν τα μάτια στον πραγματικό κόσμο.

Αυτήν την εβδομάδα…

Μάθαμε περισσότερα για την Ντόρι. Μάθαμε περισσότερα για την Ντόρι. Μάθαμε περισσότερα για την Ντόρι. Υπήρξε ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων στην ιστορία και τώρα η αξιολάτρευτη Ντόρι με την μνήμη του χρυσόψαρου γίνεται η πρωταγωνίστρια ενός σίκουελ που πραγματικά θέλαμε να δούμε από την ώρα που έπεσαν οι τίτλοι τέλους του «Finding Nemo». Στην έκθεση της Disney που διεξάχθηκε στην Καλιφόρνια, ο Αντριου Στάντον παρουσίασε ένα μικρό κλιπ από το «Finding Dory», λέγοντας πως η κεντρική ιδέα για το σίκουελ στηρίχθηκε σε τρεις ερωτήσεις: «Ποια είναι η οικογένεια της Ντόρι;», «Τι τους συνέβη;», «Πως τους έχασε;»

gig

Εκστασιαστήκαμε με το τρέιλερ του «Fading Gigolo» του Τζον Τορτούρο. Δεν είναι μόνο ότι η ταινία φέρνει τη Σάρον Στόουν και τη Σοφία Βεργκάρα μαζί ημίγυμνες στο κρεβάτι. Είναι κι ότι οι διάλογοι του Τζον Τορτούρο με τον Γούντι Αλεν στη οθόνη ακούγονται σαν κάτι που δε θέλεις να τελειώσει ποτέ. Γι’ αυτό και το τρέιλερ του «Fading Gigolo» μας προδιαθέτει για μια από τις απολαυστικότερες ταινίες της ερχόμενης σεζόν.

hunger

Ετοιμαστήκαμε για το πρώτο τραγούδι που έγραψαν οι Coldplay για το σινεμά. Μετά τους Arcade Fire και το υπέροχο «Abraham's Daughter» που συνόδεψε το «Hunger Games», το «Atlas» των Coldplay έρχεται για να χρυσώσει τη συνέχεια του franchise των «Αγώνων Πείνας», η οποία αναμένεται να ξεπεράσει σε επιτυχία και εκατομμύρια δολάρια του πρώτου μέρους.

cooper

Κάναμε ποδηλατάδα μαζί με τον Μπράντλεϊ Κούπερ. Ο ηθοποιός ανέλαβε το ρόλο του παραγωγού – ενδεχομένους κι ενός από τους κεντρικούς ήρωες – στη βιογραφία του Λανς Αρμστρονγκ που ετοιμάζει το στούντιο της Warner. Μέσα στον ζήλο του Χόλιγουντ ν’ αποτυπώσει την άνοδο και την πτώση του πρωταθλητή ποδηλάτη, ο σύνδεσμος του Μπράντλεϊ Κούπερ με το όνομα του Λανς Αρμστρονγκ μάς μυρίζει από τώρα Οσκαρ.

lewis

Γνωρίσαμε το «The Day the Clown Cried», την πιο διάσημη ταινία του Τζέρι Λούις που δεν είδε ποτέ κανείς! Διάσημο τόσο για τα προβλήματα στην παραγωγή του, το «The Day the Clown Cried» του 1973 οδήγησε τον Τζέρι Λούις στην τρέλα και θα χρειάζονταν σαράντα χρόνια για να δει κάποιος περίπου πως μοιάζει. Τον Απρίλιο του 2012, μερικές σκηνές από την ταινία και μερικά αποσπάσματα από τα γυρίσματα εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο και μόλις στις 10 Αυγούστου του 2013 κάποιος ανέβασε το εν λόγω βίντεο στο YouTube, προσφέροντας οκτώ ολόκληρα λεπτά κινηματογραφικής ιστορίας σε δημόσια θέα!

niro

Σβήσαμε ένα σωρό κεράκια! Αυτήν την εβδομάδα, γιορτάσαμε με ειδικά αφιερώματα τα γενέθλια του Βιμ Βέντερς, της Μαντόνα και του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ενώ επιστρέψαμε πίσω από τις κάμερες σε όλη τη φιλμογραφία του Αλφρεντ Χίτσκοκ, με αφορμή την 114 επέτειο από τη γέννησή του.

wet

Γαργαληθήκαμε με το «Wetlands», την ταινία που σόκαρε το Φεστιβάλ του Λοκάρνο. Βασισμένο στο πολυσυζητημένο μυθιστόρημα της Γερμανίδας Σαρλότ Ρος, το «Wetlands» του Ντείβιντ Βνεντ διαγωνίζεται για τη Χρυσή Λεοπάρδαλη στο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο, προκαλώντας αντιδράσεις για τις τολμηρές σκηνές του και «λογοκρισία» από τα social media για το αποκαλυπτικό του τρέιλερ.

exthros

Καμαρώσαμε για τις ελληνικές συμμετοχές στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ. Η νέα ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, «Ο Εχθρός μου», ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα της στην πόλη του Καναδά, στο World Film Festival του Μόντρεαλ. Εκεί θα προβληθεί για πρώτη φορά και το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Μαρίας Ντούζα, «Το Δέντρο και η Κούνια». Το Φεστιβάλ του Μόντρεαλ φέτος διεξάγεται από τις 22 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου.

drama

Συνεχίσαμε ν’ ανακαλύπτουμε τις ταινίες που θα διαγωνιστούν στο Φεστιβάλ Δράμας. Κάθε μέρα, το Flix παρουσιάζει κι από μία από τις φετινές υποψήφιες ταινίες που θα διεκδικήσουν βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας, συγκεντρώνοντας υλικά, πληροφορίες και απόψεις των δημιουργών τους. Τσεκάρετε εδώ τη λίστα με τις ταινίες που διαγωνίζονται φέτος στο Φεστιβάλ Δράμας και ξεκινήστε τη μελέτη.

Τι μάθαμε αυτήν την εβδομάδα: