Φεστιβάλ / Βραβεία

«Wetlands»: Η ταινία που σόκαρε το Φεστιβάλ του Λοκάρνο!

στα 10

Βασισμένο στο πολυσυζητημένο μυθιστόρημα της Γερμανίδας Σαρλότ Ρος, το «Wetlands» του Ντείβιντ Βνεντ διαγωνίζεται για τη Χρυσή Λεοπάρδαλη στο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο, προκαλώντας αντιδράσεις για τις τολμηρές σκηνές του και «λογοκρισία» από τα social media για το αποκαλυπτικό του τρέιλερ.

«Wetlands»: Η ταινία που σόκαρε το Φεστιβάλ του Λοκάρνο!

Το «Wetlands» (στα γερμανικά «Feuchtgebiete») της Σαρλότ Ρος κυκλοφόρησε το 2008 για να πουλήσει παγκοσμίως περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια αντίτυπα, πριν χαρακτηριστεί από μερίδα της κριτικής και του Τύπου ως πορνογράφημα, αφού στην πραγματικότητα αφηγείται τις σεξουαλικές φαντασιώσεις μιας νεαρής κοπέλας που προσπαθεί να επιμηκύνει τη διαμονή της στην πρωκτολογική πτέρυγα μιας κλινικής προκειμένου να αναγκάσει τους χωρισμένους γονείς της να συγκινθούν και να τα ξαναφτιάξουν.

Η ταινία που βασίστηκε στο μυθιστόρημα της Ρος, υπογράφεται σκηνοθετικά από τον Γερμανό Ντέιβιντ Βνεντ και διαγωνίζεται για τη Χρυσή Λεοπάρδαλη στο 66o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο που διεξάγεται από τις 7 έως τις 17 Αυγούστου και ετοιμάζεται για την έξοδό του στις γερμανικές αίθουσες στις 22 Αυγούστου, ποντάροντας ήδη σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς.

2

Το τρέιλερ της ταινίας - υποτίθεται εγκεκριμένο για ανηλίκους άνω των 12 ετών - φάνηκε, ωστόσο, αρκετά ακατάλληλο από τους υπεύθυνους του Facebook, του YouTube και του Google και κατέβηκε αμέσως μετά την εμφάνισή του στο επίσημο site του Λοκάρνο. Αντ' αυτού κυκλοφόρησε μια «κατάλληλη» εκδοχή με αστεράκια στα επίμαχα σημεία του, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες για μια από τις ταινίες που θα συζητηθούν στο φεστιβαλικό κύκλωμα φέτος όσο λίγες.

2

Δείτε παρακάτω το αυθεντικό «απαγορευμένο» τρέιλερ και στη συνέχεια την 100% λογοκριμένη εκδοχή του και αποφασίστε αν το όλο προκλητικό του πράγματος είναι μια γκροτέσκα εκδοχή ενός εφηβικού ημερολογίου ή απλά μια σάτιρα όσων μπορούν να συμβούν στα «wetlands» (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε) του γυναικείου ψυχισμού...



Διαβάστε ακόμη: