Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Από το «Boyhood» έως την ανακοίνωση του προγράμματος για τις Νύχτες Πρεμιέρας, όλα όσα ζήσαμε στις σκοτεινές αίθουσες ή κι εκτός αυτών, την εβδομάδα που πέρασε!

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Χρειάστηκαν δώδεκα χρόνια για να ολοκληρωθεί, θα μιλάμε γι αυτό για πολλά χρόνια ακόμη. Αυτή ήταν η εβδομάδα του «Boyhood». Το φιλμ του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ βγήκε στις Ελληνικές αίθουσες την περασμένη Πέμπτη και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι η καλύτερη ταινία της εβδομάδας. Ή της χρονιάς. Ή της ζωής μας. Στο Flix αγαπήσαμε το «Boyhood», οργανώσαμε μια πρεμιέρα (την οποία “τίμησε” κι ο ίδιος ο Λινκλέιτερ), μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές της ταινίας και μοιραστήκαμε αναμνήσεις από την δική μας «ιστορία ενηλικίωσης».

When Animals Dream 607 When Animals Dream, στις Νύχτες Πρεμιέρας

Ανυπομονούμε για τις Νύχτες Πρεμιέρας! Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας γιορτάζει φέτος τα 20 του χρόνια (ναι, πέρασαν κι όλας τόσα...) και ξεκινά σε λίγες μόλις μέρες. Την εβδομάδα που μας πέρασε, ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμά του, που όπως κάθε χρόνο, δημιουργεί διλήμματα, προβληματισμούς, απόγνωση: Ποια ταινία να δεις και ποιά να αφήσεις; Τι δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις; Στο Flix, όπως κάθε χρόνο, ετοιμάσαμε τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης για τις Νύχτες Πρεμιέρας. Απολαύστε υπεύθυνα!

downton abbey s05 01 607

Πως παίρνεις το τσάι σου Τζορτζ; Οχι ότι χρειαζόμασταν περισσότερους λόγους για να χαζεύουμε τα δράματα και το class του «Downton Abbey», αλλά δεν μπορούμε παρά να χαμογελάσουμε μαθαίνοντας πως o Τζορτζ Κλούνεϊ θα περάσει από το πιο διάσημο αρχοντικό της Βρετανικής τηλεόρασης. Τι κι αν δεν είναι ένας ρόλος που θα επανέρχεται, είμαστε βέβαιοι πως ο Τζόρτζ θα ταιριάξει άψογα στο κλίμα της σειράς. Κι αν τα νέα για τον Τζορτζ, δεν σας είναι αρκετά, απολαύστε τρέιλερ και φωτογραφίες για τον πέμπτο κύκλο της σειράς που έρχεται οσονούπω.

Χαιρόμαστε με την επιλογή της «Μικράς Αγγλίας» ως της ταινία που θα μας εκπροσωπήσει στην κούρσα των επερχόμενων Οσκαρ, και νιώθουμε ότι η ταινία του Παντελή Βούλγαρη, έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσει μπροστά στην διαδρομή ως την πεντάδα. Της ευχόμαστε τα καλύτερα!

A Blast

Περισσότερο Ελληνικό σινεμά και μάλιστα σε εκρηκτικές δόσεις. Το «A Blast» του Σύλλα Τζουμέρκα, μετά την συμμετοχή του στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ του Λοκάρνο και λίγο πριν από την ελληνική του πρεμιέρα στις Νύχτες Πρεμιέρας, λίγο πριν από την έξοδό του στις αίθουσες αποκαλύπτει το πρώτο του τρέιλερ. Και υπόσχεται μια ταινία που δικαιώνει τον τίτλο της: απλά εκρηκτική.

Serena 607 Serena

Θέλετε να ξέρετε τι σας επιφυλάσσει το μέλλον στην σκοτεινή αίθουσα; Να μερικά από τα νέα που μάθαμε αυτή την εβδομάδα για τις ταινίες που ετοιμάζονται. Ο Κένεθ Λόνεργκαν θα σκηνοθετήσει ξανά μετά το «Margaret» τον Ματ Ντέιμον στην καινούρια του ταινία «Manchester-by-the-Sea» που ελπίζουμε να έχει καλύτερη τύχη από την παραγνωρισμένη προηγούμενη ταινία του αμερικάνου σκηνοθέτη. Η Τζένιφερ Ανιστον δίνει μια ερμηνεία που θα την φέρει ως τα Οσκαρ στο «Cake» του Ντάνιελ Μπαρνζ. Το λένε όλοι και το πρωτο κλιπ μας κάνει να σκεφτούμε ότι μπορεί και να έχουν δίκιο. Ο Μπιλ Μάρεϊ έχει μερικές εξαιρετικές ιδέες για το κάστινγκ του θηλυκού reboot του «Ghostbusters» και φυσικά τις μοιράζεται μαζί μας! Ο Τοντ Χέινς ετοιμάζει μια βιογραφία της Πέγκι Λι και η Ρις Γουίδερσπουν θα είναι η πρωταγωνίστριά του. Και ναι η προοπτική μας κάνει να ανυπομονούμε! Η Τζέσικα Τσαστείν κλείνει τον επόμενο ρόλο της σε ταινία του Ξαβιέ Ντολάν, μέσω του twitter! Ποιος χρειάζεται ατζέντηδες; Ο Τζέιμς Φράνκο θα σκηνοθετήσει την μεταφορά του «Rant» του Τσακ Πόλανικ στην οθόνη κι εμείς ουρλιάζουμε «όχιιιι». Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα πρωταγωνιστήσει στην νέα ταινία του Πολ Γκρίνγκρας, η Κέιτ Χόλμς θα σκηνοθετήσει και η Σουζάνε Μπίερ μας δείχνει επιτέλους το πρώτο τρέιλερ της «Serena» της, στην οποία πρωταγωνιστούν η Τζένιφερ Λόρενς και ο Μπράντλεϊ Κουπερ.

Olive Kitteridge 607

Κάτι να δεις στην τηλεόραση: Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ είναι η «Olive Kitteridge» στην μίνι σειρά της Λίζα Τσολοντένκο για το HBO που εκανε ήδη την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ της Βενετίας και τώρα ετοιμάζεται για την τηλεοπτική προβολή του ενώ ο Τζέιμς Ελρόι ετοιμάζει μια καινούρια σειρά για το ίδιο καλωδιακό κανάλι και σύμφωνα με πληροφορίες, απαιτεί να έχει τον Ντέιβιντ Φίντσερ στην θέση του σκηνοθέτη. Ελπίζουμε, ευχόμαστε, παρακαλάμε η απαίτησή του να γίνει πραγματικότητα...