Buzz

Ο Τοντ Χέινς σκηνοθετεί τη Ρις Γουίδερσπουν στη βιογραφία της Πέγκι Λι

στα 10

Είναι μερικά πρότζεκτ που σώζονται τελευταία στιγμή με τον καλύτερο τρόπο. Ενα από αυτά είναι η κινηματογραφική βιογραφία της Πέγκι Λι με τη Ρις Γουίδερσπουν στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Τοντ Χέινς στη σκηνοθεσία.

Ο Τοντ Χέινς σκηνοθετεί τη Ρις Γουίδερσπουν στη βιογραφία της Πέγκι Λι

Και τα ενδιαφέροντα δεν σταματούν εκεί, αφού το σενάριο της βιογραφίας είχε ξεκινήσει να γράφεται από τη Νόρα Εφρον.

Μετά το θανατό της, το πρότζεκτ ναυάγησε μέχρι τη στιγμή που ο Τοντ Χέινς συμφώνησε να καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη και να στείλει την Ρις Γουίδερσπουν για ακόμη μια φορά στα Οσκαρ, μετά το βραβείο που είχε κερδίσει υποδυόμενη την Τζουν Κάρτερ Κας στο «Walk the Line» το 2005.

To σενάριο της Νόρα Εφρον ξαναγράφτηκε από το θεατρικό συγγραφέα - βραβευμένο με Πούλιτζερ για το «I Am my Own Wife» - Νταγκ Ράιτ, ενώ η συμμετοχή της Γουίδερσπουν που κρατάει ήδη από την εποχή του σεναρίου της Εφρον υπήρξε κομβική για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων για την απεικόνιση της ζωή της Πέγκι Λι στο σινεμά, αφού η ηθοποιός είχε συναντήσει προσωπικά την εγγονή της Λι, Χόλι Φόστερ Γουελς και της εξέφρασε την επιθυμία της να υποδυθεί τη θρυλική γιαγιά της στη μεγάλη οθόνη.

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη αν η ταινία θα αφηγείται συμβατικά ή με τον τρόπο που το έκανε για τον Μπομπ Ντίλαν ο Τοντ Χέινς στο «I'm Not There», τη ζωή της Πέγκι Λι μέσα στις επτά δεκεατίες που υπήρξε ενεργή - από τα πρώτα χρόνια της εμφάνισής της στις big bands των 40s μέχρι τις διασκευές των Beatles στα 60s και από τα χρόνια της στο σινεμά που της χάρισαν μια υποψηφιότητα για Οσκαρ το 1955 στο «Pete Kelly's Blues» μέχρι τους τέσσερις γάμους της και το θανατό τητς το 2002 σε ηλικία 81 ετών.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μιλάμε για ένα πρότζεκτ που θα απασχολήσει το προσεχές μέλλον τα φώτα της δημοσιότητας, ειδικά αν η Γουίδερσπουν καταφέρει να φτάσει στα Οσκαρ και φέτος με το «Wild» του Ζαν-Μαρκ Βαλέ, βασισμένο στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Τσέριλ Στρέιντ.

Για την ώρα ο Τοντ Χέινς ολοκληρώνει το «Carol» με την Κέιτ Μπλάνσετ και τη Ρούνι Μάρα, διασκευή του ομώνυμου βιβλίου της Πατρίσια Χάισμιθ.

Διαβάστε ακόμη: