Buzz

Η Ρούνεϊ Μάρα ερωμένη της Κέιτ Μπλάνσετ. Σκηνοθετεί ο Τοντ Χέινς

στα 10

Την Ρούνεϊ Μάρα επέλεξε τελικά ο Τοντ Χέινς για να συμπληρωθεί το ζευγάρι γυναικών στο «Κάρολ», το ερωτικό δράμα που ετοιμάζει βασιζόμενος στο βιβλίο της Πατρίσια Χάισμιθ «The Price of Salt».

Η Ρούνεϊ Μάρα ερωμένη της Κέιτ Μπλάνσετ. Σκηνοθετεί ο Τοντ Χέινς

Οταν ανακοινώθηκε το νέο ότι ο Τοντ Χέινς θα σκηνοθετήσει την Κέιτ Μπλάνσετ στο «Κάρολ», την κινηματογραφική μεταφορά του «The Price of Salt» της Πατρίσια Χάισμιθ, το ρόλο της νεαρής ερωμένης της τον είχε η Μία Γουασικόφσκα. Ηταν φήμες; Για κάποιο λόγο αποχώρησε; Δεν έγινε κάτι περισσότερο γνωστό. Απλά, πριν από λίγες ώρες κυκλοφόρησε επισήμως η είδηση ότι ο Χέινς τελικά έκλεισε τη Ρούνεϊ Μάρα για το ρόλο της Τερίζ.

«Πετάω στα σύννεφα που δέχθηκε η Ρούνεϊ» δήλωσε ο Χέινς. «Είμαι μεγάλος θαυμαστής της δουλειάς της, από τις αρχές της καριέρας της, και πιστεύω ότι η συνεύρεσή τους με την Κέιτ θα είναι εξαιρετική!»

«Η Ρούνεϊ Μάρα είναι μία από τις πιο ταλαντούχες και πιο ενδιαφέρουσες γυναίκες ηθοποιούς σήμερα» πρόσθεσε η παραγωγός Ελίζαμπεθ Κάρλσεν. «Υπάρχουν ελάχιστοι που θα μπορούσαν να σταθούν με πραγματική στιβαρότητα δίπλα στην Κέιτ Μπλάνσετ και η Ρούνεϊ είναι μία από αυτούς. Ο συνδυασμός των δυο τους αναμένεται εκκρηκτικός!»

2 To αυθεντικό εξώφυλλο του «Κάρολ» όταν ακόμη λεγόταν «The Price of Salt» και κυκλοφορούσε με ψευδώνυμο

Η ιστορία του βιβλίου, η οποία διαδραματίζεται στην Νέα Υόρκη των 50ς, έχει ως κεντρικό άξονα την 19χρονη Τερίζ, η οποία αισθάνεται χαμένη στη σχέση της με τον φίλο της, για τον οποίον νοιάζεται, αλλά δεν νιώθει ερωτική επιθυμία. Ολα θα αλλάξουν, όμως, όταν η Κάρολ, μια πολύ κομψή παντρεμένη γυναίκα, κάνει την εμφάνισή της στο πολυκατάστημα όπου δουλεύει η Τερίζ για να αγοράσει δώρα για την κόρη της. Η Τερίζ θα νιώσει εκείνη τη στιγμή πως η προσωρινή δουλειά της ως πωλήτριας -ίσως και ολόκληρη η ζωή της- δεν είχε άλλο σκοπό πέρα απ' αυτή την αναπάντεχη συνάντηση. Η ερωτική τους σχέση μέλλει να εξελιχτεί άλλοτε με ήπιο και διστακτικό τρόπο και άλλοτε βουτηγμένη σε κρίσεις και αντεγκλήσεις.

Στην πραγματικότητα, το «Κάρολ» είναι το μοναδικό μυθιστόρημα της Χάισμιθ που δεν πατάει πάνω στο μοτίβο της αστυνομικής ιστορίας, αλλά και το μόνο επίσης που, όπως ομολόγησε η ίδια σαράντα χρόνια αργότερα από την κυκλοφορία του, το εμπνεύστηκε από τις αυτοβιογραφικές της ιστορίες. Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτό: η Χάισμιθ ήταν γνωστό ότι προστάτευε με ιδιαίτερη αυστηρότητα τη μη δημοσιοποίηση της προσωπικής της ζωής. Διαβάστε περισσότερα για το τι αποκάλυψε η ίδια στον επίλογο που προστέθηκε στην έκδοση του 1992.