Buzz

Πρώτη φωτογραφία της Μαρίζα Αμπέλα ως Εϊμι Γουάινχαουζ στο «Back to Black»

στα 10

Η ταινία σε σκηνοθεσία της Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον θα ξεκινήσει τα γυρίσματά της σε λίγες μέρες στο Λονδίνο.

Πρώτη φωτογραφία της Μαρίζα Αμπέλα ως Εϊμι Γουάινχαουζ στο «Back to Black»

Η βιογραφική ταινίας της Εϊμι Γουάινχαουζ «Back to Black», σε σκηνοθεσία της Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον και σε σενάριο του Ματ Γκρίνχαλγκ, ετοιμάζεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα στις 16 Γενάρη στο Λονδίνο.

Η Μαρίζα Αμπέλα θα πρωταγωνιστήσει στον ρόλο της αδικοχαμένης τραγουδίστριας.

Η ταινία θα ακολουθεί την άνοδο της καριέρας της Γουάινχαουζ στο Λονδίνο στις αρχές της δεκαετίας του ’00, όταν αυτή και η Τέιλορ-Τζόνσον συναντήθηκαν για πρώτη φορά και έγιναν φίλες στη σκηνή του Camden’s High Street. Η Τέιλορ-Τζονσον είχε το πρότζεκτ στο μυαλό του εδώ και λίγο καιρό, ενώ για την Αμπέλα είναι ο πρώτος μεγάλος ρόλος της καριέρα της. Πρωταγωνίστησε στην σειρά «Industry», ενώ μερικές πρόσφατες δουλειές της περιλαμβάνουν το «She Is Love» και έναν μικρό ρόλο στην επερχόμενη ταινία «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ, η οποία θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμα: Η Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον θα σκηνοθετήσει την κινηματογραφική βιογραφία της Εϊμι Γουάινχαουζ

Marisa Abela Amy Winehouse

Το «Back To Black» δεν είναι απλώς ένα ακόμη κινηματογραφικό έργο για την Τέιλορ-Τζονσον, αλλά ένα γράμμα αγάπης σε μια παλιά φίλη, όπως δήλωσε η ίδια.

«Η σύνδεσή μου με την Εϊμι ξεκίνησε όταν έφυγα από το κολέγιο και έκανα παρέα στη δημιουργικά ποικιλόμορφη συνοικία του Κάμντεν του Λονδίνου. Επιασα δουλειά στο θρυλικό KOKO CLUB και μπορώ ακόμα να θυμάμαι τη μυρωδιά κάθε πάγκου της αγοράς, κάθε vintage μαγαζιού και του δρόμου. Λίγα χρόνια αργότερα η Εϊμι έγραψε τα τρομερά ειλικρινή τραγούδια της ενώ ζούσε στο Κάμντεν. Οπως με εμένα, έγινε μέρος του DNA της. Την είδα για πρώτη φορά να παίζει σε ένα talent show στο Ronnie Scott's Jazz Club στο Σόχο και ήταν αμέσως προφανές ότι δεν ήταν απλώς «ταλέντο»… ήταν ιδιοφυΐα. Ως σκηνοθέτης δεν μπορείς πραγματικά να ζητήσεις περισσότερα. Νιώθω ενθουσιασμένη και ταπεινωμένη που έχω αυτή την ευκαιρία να αποτυπώσω την όμορφα μοναδική και τραγική ιστορία της Εϊμι στον κινηματογράφο, συνοδευόμενη από το πιο σημαντικό μέρος της κληρονομιάς της - τη μουσική της. Εχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης, με τον συνεργάτη και σεναριογράφο – Ματ Γκρίνχαλγκ – θα δημιουργήσω μια ταινία που όλοι θα αγαπήσουμε και θα έχουμε στην καρδιά μας για πάντα. Ακριβώς όπως κάνουμε και με την Εϊμι.»

Η Εϊμι Γουάινχαουζ, η οποία έγινε γνωστή στο κοινό με τα τραγούδια της «Rehab» και «Back to Black» και αγαπήθηκε λόγω της χαρακτηριστικής φωνής της, έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 28 ετών από υπερβολική δόση ναρκωτικών, αλλά η μουσική και τα τραγούδια της συνεχίζονται να ακούγονται παντού ακόμα και σήμερα.

Η Τέιλορ-Τζόνσον, η σύζυγος του ηθοποιού Αάρον Τέιλορ-Τζόνσον, μπορεί να είναι γνωστή από την σειρά ταινιών «50 Αποχρώσεις του Γκρι», αλλά έχει σκηνοθετήσει και άλλες ταινίες όπως το «Nowhere Boy», «A Million Different Places» και κάποια επεισόδια της σειράς «Solos». Η ταινία αναμένετα να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τέλη του 2023 με αρχές του 2024.