Industry

Βούλιαξαν οι αίθουσες. Το «Avatar: The Way of Water» έσπασε το παγκόσμιο box office

στα 10

Πραγματικά περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από άνοιγμα ταινίας του Τζέιμς Κάμερον;

Βούλιαξαν οι αίθουσες. Το «Avatar: The Way of Water» έσπασε το παγκόσμιο box office

Μετά από 13 χρόνια αναμονής το σίκουελ του «Avatar» του Τζέιμς Κάμερον, με τίτλο «Avatar: The Way of Water», έκανε επιτέλους την πρεμιέρα του στις κινηματογραφικές αίθουσες. Και το αποτέλεσμα φυσικά, όπως και ήταν αναμενόμενο, ήταν να σπάσει τα ταμεία του παγκόσμιου box office.

Η ταινία άνοιξε σε 52 χώρες, εκτός της Αμερικής, με συνολικά έσοδα σαββατοκύριακου 301 εκατομμύρια δολάρια. Από αυτές η Κίνα έκανε το μεγαλύτερο άνοιγμα με 57,1 εκατομμύρια δολάρια, μια σχετικά χαμηλή απόδοση δεδομένης της δημοτικότητας της αρχικής ταινίας στη χώρα. Πλησιάζοντας προς το σαββατοκύριακο, υπήρχαν ελπίδες ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων θα μπορούσαν να φτάσουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια στην Κίνα. Ωστόσο η έξαρση του COVID και το κλείσιμο των αιθουσών συνέβαλαν στην ελλιπή συμμετοχή.

Διαβάστε ακόμα: Τι χρειάζεται το «Avatar: The Way of Water» για να έχει κέρδη!

Avatar: The Way of Water

Από την άλλη στην Αμερική η ταινία έκανε 134 εκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας έτσι τα συνολικά έσοδα στα 435 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Περίπου το 67% των πωλήσεων εισιτηρίων στο εξωτερικό προήλθε από 3D και IMAX. Συγκριτικά το «Avengers: Endgame», ένα άλλο μεγαθήριο του box office, έφτασε 27% στις πωλήσεις αυτών των εισιτηρίων. Η Κίνα ήταν η κορυφαία αγορά 3D στον κόσμο αντιπροσωπεύοντας το 99% των πωλήσεων εισιτηρίων της χώρας.

Το απόγευμα θα μάθουμε για το αν η ταινία κατάφερε να φτάσει και στην κορυφή του ελληνικού box office και πόσο εισιτήρια κατάφερε να κόψει μέσα στο σαββοτοκύριακο (δεδομένου ότι είχαμε και τον τελικό του Μουντιάλ).

Φυσικά ο Τζέιμς Κάμερον δεν μπόρεσε να κρύψει την χαρά του και βγήκε στο twitter για να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους αποφάσισαν να τιμήσουν την ταινία του και να επιστρέψουν στην Πανδώρα.