Φεστιβάλ / Βραβεία

Αυτό το καλοκαίρι, το Athens Open Air Film Festival επιστρέφει στην Επίδαυρο

στα 10

Summer is coming! Το 9ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας ανακοίνωσε ήδη δύο από τις προβολές του φετινού καλοκαιριού.

Flix Team
Αυτό το καλοκαίρι, το Athens Open Air Film Festival επιστρέφει στην Επίδαυρο

Μπορεί να έχουμε ακόμα Φεβρουάριο, όμως το 9o Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας αναλαμβάνει να φέρει το καλοκαίρι πιο κοντά μας, ανακοινώνοντας ήδη δύο από τις προβολές του φετινού του προγράμματος.

Για τις συγκεκριμένες προβολές, το Athens Open Air Film Festival ανανεώνει τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, παρουσιάζοντας δύο αριστουργηματικές ταινίες σε αγαπημένους και ιστορικούς χώρους: τον «Δεσμώτη του Ιλίγγου» του Αλφρεντ Χίτσκοκ (τον οποίο είδαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην ανακαινισμένη του κόπια, πέρσι στο Flix it στη Στέγη, με αφορμή την 60ή επέτειο από την κυκλοφορία της ταινίας) και το «Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της» του Πίτερ Γκρίναγουεϊ.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο πρώτων αυτών προβολών του 9ου Athens Open Air Film Festival.

Διαβάστε ακόμη: Οσα δεν βλέπουμε με την πρώτη ματιά γύρω μας στις αφίσες του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover 607

13 Ιουνίου 2019 | Προαύλιο ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της (The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover, 1989) του Πίτερ Γκρίναγουεϊ

Εικαστικά αποστομωτικό, αδιαπραγμάτευτα προκλητικό, διεστραμμένα παιχνιδιάρικο και ντυμένο με τις πανέμορφες μουσικές του Μάικλ Νάιμαν, το κορυφαίο φιλμ του Γκρίναγουεϊ ξετυλίγει μια σαιξπηρικών αποήχων πλοκή αμαρτωλών παθών και αρχέγονης εκδίκησης, μεταμφιεσμένη σε πολιτική αλληγορία και κριτική των αναρίθμητων ατασθαλιών του πολιτισμένου κόσμου.

Σκηνοθεσία: Πίτερ Γκρίναγουεϊ
Πρωταγωνιστούν: Ελεν Μίρεν, Ρισάρ Μπορινζέρ, Μάικλ Γκάμπον, Τιμ Ροθ, Αλαν Χάουαρντ
Διάρκεια: 124’ / Ώρα έναρξης: 21.30

Vertigo 607

22 Ιουνίου 2019 | ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Δεσμώτης του Ιλίγγου (Vertigo, 1958) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Με τον μυσταγωγικό συνδυασμό μυστηρίου και σασπένς που ονομάζεται «Δεσμώτης του Ιλίγγου», και με οδηγό τις αλησμόνητες μουσικές παρτιτούρες του Μπέρναρντ Χέρμαν, ο Αλφρεντ Χίτσκοκ υπέγραφε όχι μόνο το αριστούργημα ολόκληρης της καριέρας του, αλλά και μια υποβλητική διασκευή στο μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, μέσα από την ιστορία ενός πρώην αστυνομικού ο οποίος αφήνει τα σκοτεινά μυστικά μιας μοιραίας γυναίκας να τον παρασύρουν σε ένα παιχνίδι ψύχωσης, ζωής και θανάτου.

Σε συνέχεια της περσινής ιστορικής και επιτυχημένης πρώτης κινηματογραφικής προβολής σε αρχαίο θέατρο με την ταινία «Ηλέκτρα» του Μ. Κακογιάννη, το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, ανοίγει για δεύτερη φορά στην ιστορία του τις πόρτες στον κινηματογράφο και σε προβολή ταινίας, προκειμένου να υποδεχτεί μια από τις καλύτερες κινηματογραφικές δημιουργίες όλων των εποχών.

Σκηνοθεσία: Αλφρεντ Χίτσκοκ
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Στιούαρτ, Κιμ Νόβακ, Μπάρμπαρα Μπελ Γκέντες, Τομ Χέλμορ
Διάρκεια: 128’ / Ώρα Έναρξης: 21:30

Info
Πληροφορίες για τη μετακίνηση των θεατών προς και από το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου θα ανακοινωθούν σύντομα.
Oλες οι προβολές του 9ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας είναι με ελεύθερη είσοδο.
Για τις ανακοινώσεις του 9th Athens Open Air Film Festival, μπορείτε να ενημερώνεστε από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Vertigo 607

Διαβάστε ακόμη