Industry

Η Αθηνά Καρτάλου-Αντούκου είναι η νέα Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

στα 10

Η κυρία Αθηνά Καρτάλου-Αντούκου ανέλαβε τα καθήκοντά της στη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου μετά τη δημοσίευση του διορισμού της στο ΦΕΚ.

Flix Team
Η Αθηνά Καρτάλου-Αντούκου είναι η νέα Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Η κυρία Αθηνά Καρτάλου-Αντούκου ανέλαβε τα καθήκοντά της στη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου μετά τη δημοσίευση του διορισμού της στο ΦΕΚ, μετά την παραίτηση του Παντελή Μητρόπουλου.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της, η Αθηνά Καρτάλου σπούδασε φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στη γλωσσολογία, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Leeds (Μ. Βρετανία) και είναι διδάκτορας Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου (τίτλος διδακτορικής διατριβής: "Το ανεκπλήρωτο είδος: οι ταινίες κοινωνικής καταγγελίας της Φίνος Φιλμ"). Είναι σύμβουλος επικοινωνίας με ειδίκευση στο χώρο του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών μέσων και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα, για τα οποία αρθρογραφεί και στον Τύπο, αφορούν τον κινηματογράφο -ελληνικό και μη-, την τηλεόραση και ευρύτερα την επικοινωνία. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, υπήρξε για χρόνια υπεύθυνη των εκδόσεων του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η Αθηνά Καρτάλου αναλαμβάνει μια νευραλγική θέση ευθύνης που στο παρελθόν υπήρξε - όπως σχεδόν τα πάντα διαχρονικά στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου - στο κέντρο αντιπαραθέσεων και λάθος επιλογών.

Διαβάστε ακόμη: Προσφυγή στην Αρχή Διαφάνειας από την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών σχετικά με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου