Buzz

Art Athina ξανά!

στα 10

Για 17η φορά η Art Athina συμπληρώνει το πρόγραμμα της γύρω από την σύγχρονη Τέχνη με ένα παράλληλο πρόγραμμα αφιερωμένο στο video art αλλά και τρία ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, ένα από αυτά αφιερωμένο στη μνήμη του εικαστικού Νίκου Αλεξίου.

Art Athina ξανά!
Από το έργο του Αγγελου Πλέσσα «PlagueOfFantasy.com» που παρουσιάζεται φέτος στην Art Athina

Και μόνο ο αριθμός των συμμετοχών στη φετινή Art Athina αρκεί για να συνειδητοποιήσει κανείς πως η διοργάνωση, που φέτος κλείνει τα 17 της χρόνια, αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές διεθνείς συναντήσεις σύγχρονης τέχνης στον κόσμο.

58 γκαλερί από 9 χώρες (Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ιαπωνία, Ιταλία, Κύπρος), έργα περισσοτέρων από 350 καλλιτεχνών, 40 φορείς που σχετίζονται με τη σύγχρονη τέχνη και παράλληλα τμήματα, αφιερώματα και happenings θα σηματοδοτήσουν τη φετινή Art Athina που ξεκινάει στις 12 Μαίου και για τέσσερις ημέρες θα μετατρέψει το κλειστό γήπεδο TaeKwonDo των Ολυμπιακών Ακινήτων στο Φαληρικό Δέλτα σε μια τεράστια γκαλερί.

Και επειδή το σινεμά (ή η εικαστική πλευρά του, το video art) δεν θα μπορούσε να λείπει από το χάρτη της σύγχρονης Τέχνης, έτσι όπως τον σκιαγραφεί η Art Athina, μια σειρά προβολών αλλά και ομιλιών πλαισιώνουν σε ένα Παράλληλο Πρόγραμμα ό,τι πιο ενδιαφέρον κινείται αυτή τη στιγμή στον τομέα της οπτικοακουστικής τέχνης.

Το πρόγραμμα αυτού του Παράλληλου Προγράμματος αποτελείται από μια σειρά προβολών με τίτλο «Μυστικά Ταξίδια» με έξι βίντεο από τη συλλογή του ΕΜΣΤ, με μια επιλογή από έργα που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο πλαίσιο των «Εικαστικών Διαλόγων» στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, τρία ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στους εικαστικούς Νίκο Αλεξίου, Βλάση Κανάρη και στην ελληνική ιστορική γκαλερί ΖΗΤΑ -ΜΙ, μια σειρά βιντεοπροβολών υπό τον γενικό τίτλο «Activation of Peripheral Vision» και το πρότζεκτ «BLITZKRIEG, QW3RTY & Electronic Arts Intermix».

Τις προβολές θα συνοδεύσουν και ενδιαφέρουσες ομιλίες γύρω από την οπτικοακουστική τέχνη, τη τέχνη του βίντεο και την κατασκευαστική τέχνη.

Αναζητήστε όλο το πρόγραμμα των προβολών, των ομιλιών αλλά και ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για την Art Athina.