Φεστιβάλ / Βραβεία

Λίγο πιο κοντά στα Οσκαρ τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου

στα 10

Μια αλλαγή στους κανονισμούς της Ακαδημίας για την κατηγορία της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, φέρνει το ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου λίγο πιο κοντά στο όνειρο.

Λίγο πιο κοντά στα Οσκαρ τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου

Στις 9 Φεβρουαρίου θα γνωρίζουμε αν τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, η επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, θα μπει στη μικρή λίστα των ταινιών από τις οποίες θα προκύψουν και οι πέντε τελικές υποψηφιότητες, στην τελική ευθεία για το χρυσό αγαλματάκι.

Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στο πεδίο των ξενόγλωσσων ταινιών. Ακόμη περισσότερο φέτος όπου οι ταινίες έρχονται από όλον τον κόσμο πολλές φορές χωρίς να έχουν βγει στις αίθουσες της χώρας τους λόγω της πανδημίας, αλλά και χωρίς ουσιαστική παρουσία σε φεστιβάλ και παραδοσιακή διανομή εκτός των συνόρων τους.

Συνολικά οι ταινίες που έχουν υποβληθεί και έχουν γίνει δεκτές από την Ακαδημία είναι 93. Από αυτές κανονικά θα προέκυπταν 10 σε μια μικρή λίστα από την οποία θα προέκυπταν οι 5 τελικές υποψηφιότητες για τα Οσκαρ. Η Ακαδημία όμως, λόγω της φετινής ιδιαιτερότητας στον κόσμο του σινεμά, αποφάσισε να επιλέξει 15 ταινίες από τις οποίες θα προκύψουν οι υποψηφιότητες.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου

Μήλα χορος 607

Με αυτόν τον τρόπο, τα «Μήλα» που αυτή την εποχή κάνουν την καμπάνια τους στο Λος Αντζελες, πάντοτε με την υποστήριξη της Κέιτ Μπλάνσετ με το ρόλο της executive producer, αυξάνουν τις πιθανότητές τους να μπούν στη μικρή λίστα των 15 ταινιών. Τα προγνωστικά θέλουν την ταινία του Χρήστου Νίκου να βρίσκεται στην πρώτη εικοσάδα με τις ταινίες που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να ξεχωρίσουν φέτος.

Το The Hollywood Reporter στις προβλέψεις του της 15ης Ιανουαρίου την αναφέρει μέσα στη δεκάδα με τις επικρατέστερες, μαζί με τα φαβορί «Ασπρο Πάτο» του Τόμας Βίντερμπεργκ από τη Δανία, του «I'm No Longer Here» από το Μεξικό, το «Εμείς οι Δύο» του Φίλιπο Μενεγκέτι από τη Γαλλία, το «Dear Comrades!» από τη Ρωσία, το «Collective» του Αλεξάντερ Νανάου από τη Ρουμανία, το «Night of the Kings» από την Ακτή του Ελεφαντοστού, το «My Little Sister» από την Ελβετία, το «Charlatan» από την Τσεχία και το «Quo Vadis Aida» από τη Βοζνία και Ερζεγοβίνη.

Δείτε εδώ τη συζήτηση της Κέιτ Μπλάνσετ με τον Χρήστο Νίκου για τα «Μήλα» στη σειρά The Wrap Screening Series:


Η λίστα με τις 15 ταινίες υποψήφιες για τις υποψηφιότητες του Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας θα ανακοινωθούν στις 9 Φεβουαρίου. Η 93η τελετή της απονομής των Οσκαρ θα γίνει φέτος στις 25 Απριλίου.