Buzz

«Μήλα»: Ο Χρήστος Νίκου ετοιμάζει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία

στα 10

ο σκηνοθέτης της βραβευμένης μικρού μήκους «Κm», κάνει το επόμενο βήμα.

«Μήλα»: Ο Χρήστος Νίκου ετοιμάζει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία

Ηταν το 2012 όταν το «Km» προβλήθηκε στο φεστιβάλ της Δράμας για να ξεκινήσει μια λαμπρή πορεία στα φεστιβάλ του κόσμου, από το Ρότερνταμ μέχρι το Σίδνεϊ. Από την πρώτη κι όλας μικρού μήκους του Χρήστου Νίκου, ήταν εύκολο να δεις μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση και μια μια διακριτή αφηγηματική άποψη που σε έκανε να περιμενεις το επόμενο βήμα με ανυπομονησία.

Με προϋπηρεσία στην σκηνοθεσία αρκετών διαφημιστικών και ως βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες όπως ο «Κυνόδοντας», ή το «Before Midnight», ο Νίκου βρίκσεται τώρα στην προετοιμασία της πρώτης μεγάλου του μήκους ταινίας που έχει τον τίτλο «Μήλα».

Το φιλμ είναι μια παραγωγή της Boo Productions, χρηματοδοτήθηκε επιπλέον από το Development Fund του προγράμματος MEDIA και από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου κι ετοιμάζεται να ξεκινήσει τα γυρίσματά του στην Ελλάδα (αλλά όχι μόνο) πριν το τέλος του 2017.

μήλα χρίστος νίκου 607

Γραμμένο από τον Χρήστο Νίκου και τον Σταύρο Ράπτη, το σενάριο διαδραματίζεται στο πρόσφατο παρελθόν, σε έναν κόσμο όπου ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων έχει αρχίσει να εμφανίζει διαταραχές μνήμης. Ο βασικός ήρωας, τον οποίο θα υποδύεται ο Αρης Σερβετάλης (πρωταγωνιστής και στο «Κm»), είναι ένας άντρας 35 ετών, οδηγείται στο νοσοκομείο με ολική αμνησία.

Μέσα από αυτή την ιστορία ο Νίκου φιλοδοξεί να χτίσει με τα «Μήλα», μια μια αλληγορική κωμωδία, που θα πραγματεύεται το θέμα της μνήμης και σε ποιο βαθμό οι αναμνήσεις ενός ατόμου καθορίζουν την ανθρώπινη ταυτότητα και κατ’ επέκταση την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Ανυπομονούμε.

μήλα χρίστος νίκου 607

Δείτε εδώ ολόκληρο το «Km» του Χρήστου Νίκου


Δείτε ακόμη: