Buzz

«Μπορείς να κάνεις μια νέα αρχή»: Τρέιλερ για τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου

στα 10

Μια πρώτη γεύση για μια από τις πλέον αναμενόμενες ελληνικές ταινίες της χρονιάς, λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 77ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Flix Team
«Μπορείς να κάνεις μια νέα αρχή»: Τρέιλερ για τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Νίκου, θα είναι το επίσημο άνοιγμα των Οριζόντων του 77ου Φεστιβάλ Βενετίας, ενώ ήταν ανάμεσα στις ταινίες που επέλεξε το (ακυρωμένο για φέτος) Φεστιβάλ του Τελιουράιντ και βρίσκεται επίσης στις Industry Selects επιλογές του Τορόντο, ένα σερί από επιτυχίες που θα το έλεγε κανείς τουλάχιστον εντυπωσιακό.

«Τα "Μήλα" είναι η γιατρειά για τις ραγισμένες μας καρδιές» λέει σε μια δήλωσή της η διευθύντρια του Τελιουράιντ Τζούλι Χάντσινγκερ.«Ο εξαιρετικά ταλαντούχος Χρήστος Νίκου δημιούργησε ένα απροσδόκητα βαθύ φιλμ που σε γοητεύει. Ενα ήσυχο, μαγικό, θαυμάσιο έργο. Ακόμη κι αν μπορούσες να αλλάξεις τις μνήμες σου, αυτό είναι ένα φιλμ που δεν θα ήθελες να ξεχάσεις»

Μήλα

Διαβάστε ακόμη: Ο Χρήστος Νίκου συστήνει στο Flix τα «Μήλα»

Τα «Μήλα», μια ελληνοπολωνική συμπαραγωγή, σε παραγωγή του Ηρακλή Μαυροειδή στην οποία πρωταγωνιστούν ο Αρης Σερβετάλης κι η Σοφία Γεωργοβασίλη, είναι όπως λέει ο δημιουργός της: «μια ταινία που διαδραματίζεται σε έναν κόσμο που αρκετοί άνθρωποι ξεχνούν παθαίνοντας αμνησία. Ο βασικός ήρωας ένας αμνησιακός άντρας γύρω στα 40 εισάγεται στο νοσοκομείο και αποδέχεται μια ιδιαίτερη πρόταση των γιατρών στην προσπάθειά του να αποκτήσει μια προσωπικότητα». Ενα φιλμ που αναρωτιέται για το «ποσό επιλεκτική́ είναι η μνήμη μας, για το αν μπορούμε να ξεχάσουμε αυτά́ που μας πληγώνουν, κι αν τελικά είμαστε όλα όσα δεν ξεχνάμε».

Δείτε το τρέιλερ του φιλμ στο βίντεο και ακολουθήστε τον ήρωά του προς μια νέα αρχή.


Δείτε ακόμη: To πόστερ για τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, «ξεφλουδίζει» την καρδιά της ταινίας

Μήλα αφίσα 607