Industry

ANIMEDU: Πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκμάθησης animation από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

στα 10

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συστήνει το νέο πρόγραμμα που θα φιλοξενήσει με θέμα το animation.

ANIMEDU: Πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκμάθησης animation από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

«Δημιουργία Animation Εκπαιδευτικού Υλικού (ANIMEDU)» είναι ο τίτλος του νέου εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος διάρκειας 300 ωρών που προσφέρει το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, αλλά και σε επαγγελματίες από άλλα πεδία, όπως γραφίστες, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, αρχαιολόγους κ.λπ. Επιπλέον, απευθύνεται και σε άνεργους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται για τους παραπάνω τομείς.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η διαδικασία δημιουργίας 3D animation για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Για την επίτευξη του παραπάνω, αξιοποιούνται παραδοσιακές τεχνικές δημιουργίας μέσα από τη χρήση ενός ανοικτού και δωρεάν λογισμικού, του «Blender». Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν 3D animation για τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες με μια μέθοδο που αξιοποιεί τις εκφραστικές δυνατότητες παραδοσιακών τεχνικών δημιουργίας, όπως η χαρτοκοπτική και το κολάζ, σε περιβάλλον computer animation. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται, αφενός η οικειοποίηση -παράλληλα με την απομυθοποίηση- των εξειδικευμένων διαδικασιών δημιουργίας σε computer και αφετέρου, η αύξηση των δημιουργικών δυνατοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οι δημιουργίες που θα προκύψουν μπορούν να αξιοποιηθούν σε εκπαιδευτικά σενάρια, τόσο στο πεδίο της παροχής γνωστικών πληροφοριών, όσο και στο πεδίο της αφόρμησης και της δημιουργίας κατάλληλου ψυχολογικού κλίματος. Ενδεικτικά οι animation δημιουργίες μπορεί να περιλαμβάνουν: ψηφιακές animation αφηγήσεις, ντοκιμαντέρ, τραγουδάκια, παραμύθια, μύθους, αναπαραστάσεις κ.ά.

Οι ελάχιστες προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν εκπαιδευτικό επίπεδο Β/βάθμιας εκπαίδευσης, ενώ δεν απαιτείται η γνώση αγγλικής γλώσσας, ούτε η αγορά λογισμικών, καθώς όλα τα λογισμικά που διδάσκονται είναι ελεύθερα και δωρεάν.

Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δηλώσεις συμμετοχής.