Buzz

«Alternativity»: Ο Banksy κι ο Ντάνι Μπόιλ σας εύχονται διαφορετικά Καλά Χριστούγεννα

στα 10

O διάσημος street artist κι ο βρετανός σκηνοθέτης προσθέτουν το «alter» στο «nativity»

«Alternativity»: Ο Banksy κι ο Ντάνι Μπόιλ σας εύχονται διαφορετικά Καλά Χριστούγεννα

Όπως ίσως ξέρετε, ο Banksy είναι ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου στην Βηθλεέμ, ακριβώς δίπλα στο διαχωριστικό τείχος της Δυτικής Οχθης, του Walled Off Hotel. Και φέτος, με αφορμή τα Χριστούγεννα θέλησε να ανεβάσει μια αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού προκειμένου να προσδώσει λίγο περισσότερο χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε μια περιοχή που μπορεί να ήταν η γενέτειρα του Ιησού, αλλά που εδώ και χρόνια κάθε άλλο παρά γαλήνια είναι.

Φυσικά το να ανεβάσεις μια παράσταση για την θεία γέννηση κάτω από το βλέμμα των ισραηλινών ελεύθερων σκοπευτών, σε μια πόλη όπου φυσικά δεν χιονίζει ποτέ κι όπου είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις έναν γάιδαρο που να μην έχει πληγές από σφαίρες, δεν είναι η πιο εύκολη αποστολή και γι αυτό ο Ντάνι Μπόιλ εκτός του να σκηνοθετήσει την παράσταση, αποφασίζει να σκηνοθετήσει κι ένα ντοκιμαντέρ για το making of της.

alternativity 607

Tο «The Alternativity» που προβλήθηκε πριν λίγες μέρες στο BBC είναι ακριβώς αυτό, ένα ντοκιμαντέρ που παρά τις αντιξοότητες κατορθώνει να ισορροπεί την πολιτική με την τρυφερότητα και να φέρνει όντως κάτι από το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε ένα σημείο του κόσμου που μάλλον χρειάζεται ένα καινούριο θαύμα για να βρει την «επί γης ειρήνη».

Δείτε ολόκληρο το «Alternativity» στο βίντεο που ακολουθεί.


Δείτε ακόμη: