Buzz

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ έχει στα χέρια του το σενάριο του επόμενου «Alien» από τον Μάρτιο!

στα 10

Σεναριογράφος και παραγωγός αποκαλύπτει ότι υπάρχει ένα πρώτο treatment 50 σελίδων για την νέα ταινία που ακολουθεί την ιστορία της Ρίπλεϊ. [Κι έχει ήδη σταλεί στην Σιγκούρνι Γουίβερ!]

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ έχει στα χέρια του το σενάριο του επόμενου «Alien» από τον Μάρτιο!

Πριν από λίγες μέρες, ο Ρίντλεϊ Σκοτ είχε δηλώσει ότι «δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα περισσότερων "Alien"», υπονοώντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ένα πέμπτο πρότζεκτ ετοιμάζεται. Μάλιστα, είχε πει ξεκάθαρα ότι η ιδέα του «πώς και γιατί ξεκίνησαν όλα έχει μείνει αναπάντητη».

Σήμερα, ο παραγωγός και (ένας από τους σεναριογράφους) Γουόλτερ Χιλ αποκαλύπτει ότι υπάρχει στα χέρια των ενδιαφερομένων ένα πρώτο draft του σεναρίου από τον Μάρτιο: 50 σελίδες treatment που παρουσιάζει αναλυτικά την ιδέα, τους ρόλους, την κατεύθυνση της ταινίας.

Διαβάστε το αφιέρωμα του Flix: Oh my Alien! Από το «Nostromo» στο «Covenant» και ακόμη παραπέρα!

Alien Ripley 607 1

Ποιοι είναι αυτοί οι ενδιαφερόμενοι: ο Ρίντλεϊ Σκοτ φυσικά και η Σιγκούρνι Γουίβερ, καθώς η νέα ταινία θα είναι επικεντρωμένη στον χαρακτήρα της Ρίπλεϊ. Μάλιστα υπάρχει και πρόσφατη δήλωση/αντίδραση της Γουίβερ που γέλασε με την ιδέα, καθώς έχει να γλιστρήσει στο ρόλο και το δέρμα της Ρίπλεϊ από το 1997 και το «Alien Resurrection». Η Γουίβερ είπε ότι «η ηρωίδα χρειάζεται ένα μεγάλο διάλειμμα από τη μεγάλη οθόνη», κάτι που σήμερα ο Χιλ διευκρινίζει.

«Η Σιγκούρνι ήταν, είναι και θα είναι πολύ μετριόφρων. Πάντα πιστεύει ότι δε θα τα καταφέρει και πάντα αποδεικνύεται καταπληκτική...»

Ο Χιλ, ο οποίος έχει συγγράψει το 50σελίδο treatment μαζί με τον Nτέιβιντ Γκίλερ (κι αυτός παραγωγός που βρίσκεται στην ομάδα του Σκοτ από το πρώτο «Alien» του 1979), μάς ρίχνει κι ένα τυράκι για το πώς θα μοιάζει η 5η ταινία: «Η ιδέα είναι ότι θα πούμε μια ιστορία που θα κάνει τον θεατή να χεστεί πάνω του, θα δώσει στο νέο Xenomorph να καταλάβει και, κυρίως, θα αποτελεί μία γέφυρα ανάμεσα στο σύμπαν του "Alien" και την μοίρα της κεντρικής του ηρωίδας, της Ελεν Ρίπλεϊ...»

Alien script 607

Η Brandywine Productions, η εταιρία των Χιλ και Γκίλερ, για να αποδείξει ότι δεν πρόκειται για απλή φήμη, έστειλε και μία φωτό του 50σελιδου σεναρίου, όπως αυτό έφυγε για το στούντιο, τον Σκοτ και τη Γουίβερ. Φαίνεται καθαρά το διάσημο tagline του franchise («Στο διάστημα κανείς δεν ακούει τις κραυγές σου»), αλλά και μια παραλλαγή του ( «Στο διάστημα κανείς δεν ακούει τα όνειρά σου»). Διακρίνονται επίσης στίχοι του Εντγκαρ Αλαν Πόε («All that we see or seem is but a dream within a dream») και Γουίλιαμ Σέρμαν («War is hell»).

Τι να σημαίνουν όλα αυτά;

Περιμένουμε νεότερα με ανυπομονησία!

Διαβάστε επίσης: