Buzz

Ο Αλ Πατσίνο λέει πως απέρριψε τον ρόλο του Χαν Σόλο στο «Star Wars»

στα 10

Ο Αλ Πατσίνο αναφέρθηκε για το πως χάρισε στον Χάρισον Φορντ την καριέρα του, αλλά και το πως φοβήθηκε ότι η δική του τελειώσε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του «Νονού».

Ο Αλ Πατσίνο λέει πως απέρριψε τον ρόλο του Χαν Σόλο στο «Star Wars»

Ενας από τους πιο εμβληματικούς ρόλους του Χάρισον Φορντ είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, εκείνος του Χαν Σόλο στα «Star Wars». Είναι εκείνος ο ρόλος που εκτόξευσε την καριέρα του στα ύψη. Αλλά, αν το ήθελε η μοίρα, τότε τα πράγματα ίσως να ήταν πολύ, μα πολύ διαφορετικά.

Σύμφωνα με το Variety ο Αλ Πατσίνο, μιλώντας στο 92nd Street Y στη Νέα Υόρκη την εβδομάδα που μας πέρασε, αποκάλυψε πως του προσφέρθηκε ο ρόλος του Χαν Σόλο αλλά εκείνος τον απέρριψε. Και ο λόγος; Γιατί δεν κατάλαβε το σενάριο. «Ναι, λοιπόν, απέρριψα το “Star Wars”. Οταν πρωτοήρθα, ήμουν ένα νέο παιδί στη βιομηχανία και ξέρεις τι συμβαίνει όταν γίνεσαι για πρώτη φορά διάσημος. Ολοι λένε δώστο στον Αλ. Θα μου έδιναν ακόμα και τον ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ να παίξω. Μου έδωσαν ένα σενάριο που λέγεται “Star Wars”. Μου πρόσφεραν τόσα πολλά χρήματα. Δεν το κατάλαβα. Το διάβασα. Ετσι είπα ότι δεν μπορούσα να το κάνω.»

Κι έτσι, όπως είπε χαριτολογώντας, «χάρισα στον Χάρισον Φορντ την καριέρα του.»

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η «Ενταση» του Μάικλ Μαν είναι, τελικά, μία ταινία για την αγάπη

al pacino

Ο Πατσίνο επίσης ότι αναφέρθηκε πως φοβήθηκε ότι η καριέρα του είχε «τέλειωσε» κατά τη διάρκεια των σκληρών γυρισμάτων της ταινίας «Ο Νονός». Ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα είπε στον Πατσίνο ότι «είχε αποτύχει» στον ρόλο του κατά την διάρκεια ενός δείπνου. «Μπήκα μέσα και μου είπε “ξέρεις, είχα μεγάλη πίστη σε σένα. Και με απογοήτευσες”. Στέκομαι εκεί και σκέφτομαι τι στο διάολο έκανα. “Πήγαινε στην Paramount”, απάντησε ο Κόπολα.»

Αφού παρακολούθησε πλάνα από τα γυρίσματα, ο Πατσίνο συνειδητοποίησε ότι δεν είχε καταλάβει το ταξίδι του Μάικλ Κορλεόνε ως χαρακτήρα. «Η μετάβασή του είναι αυτό που με ενδιέφερε και νόμιζα ότι δεν μπορούσα να το σώσω. Μετά την πρώτη μέρα των γυρισμάτων, η Νταϊάν Κίτον και εγώ μεθύσαμε. Σκεφτόμασταν πως η καριέρα μας είχε τελειώσει.»

Πάντως στα 82 του χρόνια η καριέρα του Πατσίνο συνεχίζει δυνατά με την επόμενη του ταινία να είναι το «King Lear» του Μάικλ Ρέντφορντ.