Industry

Το «Agatha All Along» είναι η φθηνότερη σειρά που έχει δημιουργήσει η Marvel

στα 10

Φαίνεται πως μετά τις συνεχόμενες αποτυχίες της, η Marvel φαίνεται πως έχει αρχίσει να ακολουθεί ένα διαφορετικό οικονομικό πρόγραμμα για τις σειρές της τουλάχιστον.

Το «Agatha All Along» είναι η φθηνότερη σειρά που έχει δημιουργήσει η Marvel

Δεν είναι άγνωστο πως η Marvel Studios ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως η ταινία «The Marvels» όπου φέρεται να είχε προϋπολογισμό 300 εκατομμυρίων δολαρίων και απέτυχε στο box office. Αυτά αλλά και οι προηγούμενες συνεχείς αποτυχίες της Marvel την έκαναν να υποβλήθεί σε μια αναπροσαρμογή των οικονομικών της, το οποίο στην ουσία έκανε το στούντιο να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο έκανε την τηλεόραση. Αυτό φάνηκε κι από τη νέα της σειρά «Agatha All Along», η οποία είναι η φθηνότερη σειρά που έχει δημιουργήσει η Marvel Television σύμφωνα με ένα από τους παραγωγούς της.

«Μπορώ να σας πω ότι είναι η φθηνότερη σειρά μας και νομίζω ότι ήταν σχεδιασμένη έτσι από την αρχή», δήλωσε ο Μπραντ Γουίντερμπαουμ, επικεφαλής του τμήματος ροής, τηλεόρασης και κινουμένων σχεδίων για τα Marvel Studios, σε συνέντευξή του στο Variety αυτή την εβδομάδα. «Ψάχνουμε να κάνουμε αυτές τις σειρές με υπεύθυνο κόστος. Ειλικρινά, μας δίνει λίγη περισσότερη ελευθερία δημιουργικά όταν μπορούμε να τα φέρουμε με λογικό προϋπολογισμό. Οπως το "Agatha All Along", για παράδειγμα, η σειρά έχει ελάχιστο CG, πολύ λιγότερο από ό,τι έχουμε κάνει ποτέ πριν. Είναι ως επί το πλείστον πρακτικά εφέ και νομίζω ότι μπορείτε να το νιώσετε βλέποντάς την».

Διαβάστε ακόμα: Revenge is a witch. Πρώτο τρέιλερ του «Agatha All Along»

agatha all along

Ο Γουίντερμπαουμ δεν μπήκε σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πόσο κόστησε η σειρά, αλλά πριν από αυτήν η φθηνότερη σειρά της Marvel είχε αναφερθεί ότι ήταν το spin-off του «Hawkeye» με τίτλο «Echo», του οποίου η παραγωγή κόστισε 40 εκατομμύρια δολάρια. Ο Γουίντερμπαουμ είπε επίσης ότι αυτή η νέα δημοσιονομικά υπεύθυνη προσέγγιση «ασφαλώς ισχύει με το “Daredevil” και το μελλοντικό μας πλάνο, καθώς κοιτάζουμε προς το ’26 και το ’27. Αυτός είναι σίγουρα ο στόχος».

Η σειρά «Agatha All Along» έχει ξεκινήσει αρκετά καλά. Σύμφωνα με την Disney, το πρώτο επεισόδιο της σειράς σημείωσε 9,3 εκατομμύρια προβολές τις πρώτες επτά ημέρες διαθεσιμότητας. Η σειρά δημιουργήθηκε από την σκηνοθέτη της σειράς «WandaVision» Τζακ Σέιφερ ως μέρος της συνολικής της συμφωνίας με την Marvel Studios και την 20th Television.