Buzz

Advent Calendar: 21 Δεκεμβρίου 2014

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια σκηνή από τις πιο αγαπημένες μας διακοπές στο σινεμά.

Advent Calendar: 21 Δεκεμβρίου 2014

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από τη Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σας κάνει «δώρο» μια σκηνή από τις αγαπημένες μας... κινηματογραφικές διακοπές! Ταξίδια σε μέρη μαγικά, ταξίδια του μυαλού, ταξίδια ηλιόλουστα ή νοσταλγικά ασπρόμαυρα. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια από τις πιο «ταξιδιάρικες» σκηνές του σινεμά που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: κινηματογραφικές στιγμές που μάς πηγαίνουν μακριά, από τη Χαβάη ως... το διάστημα, για όσους δε θα φύγουν φέτος τις γιορτές, ή για όσους αγαπούν, σαν κι εμάς, τα ταξίδια στη μεγάλη οθόνη! Για 25 μέρες, το Flix σας χαρίζει μια αξέχαστη κινηματογραφική σκηνή διακοπών, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Σήμερα πατάμε το play στο «Μέσα στο Δάσος». Πέντε χρόνια μετά το σύνθετο, φιλόδοξο «Ονειρο του Σκύλου», ο Αγγελος Φραντζής παραδόθηκε σε μια απόλυτα σημερινή, εξπρεσιονιστική μορφή σινεμά, εκεί όπου η κάμερα, τα ένστικτα, η φύση και το δέρμα γίνονται ένα. Αυτο το «παράξενο, υπαρξιακό παραμύθι γυρισμένο με τον πιο πρωτογενή, χειροποίητο και πρωτότυπο τρόπο», όπως περιγραφόταν η ταινία, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, συνέβαλε στην απελευθέρωση του ελληνικού σινεμά από τα ως τότε συνηθισμένα πρότυπα, απέδειξε το εύρος του σκηνοθέτη και σύστησε την Κάτια Γκουλιώνη που, στην πορεία, έγινε ό,τι κοντινότερο στη μούσα των νέων δημιουργών της χώρας. Δείτε, ακούστε και νιώστε το παρακάτω κλιπ, σα μια μικρή ανάπαυλα από τη ζωή στην πόλη.

info Μέσα στο Δάσος / 2010 / σκηνοθεσία, σενάριο, φωτογραφία: Αγγελος Φραντζής / μοντάζ: Νίκος Βαβούρης / μουσική: Texturizer / παραγωγή: Πάνος Παπαχατζής / πρωταγωνιστούν: Κάτια Γκουλιώνη, Ιάκωβος Καμχής, Nathan Pissoort / διάρκεια: 97’ / Διακοπές: στο Λούρο, στη λίμνη Τσιβλού. Στο δάσος, χωρίς οδηγίες




Δείτε ακόμα:

Δείτε εδώ, ένα-ένα, όλα τα κινηματογραφικά παράθυρα που άνοιξε πέρσι το Flix, από την 1η Δεκεμβρίου, μετρώντας μέχρι τα Χριστούγεννα!