Φεστιβάλ / Βραβεία

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης!

στα 10

Το 6ο TISFF (Thessaloniki International Short Films Festival) θα πραγματοποιηθεί από αύριο Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, μέχρι την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Αλέξανδρος» της συμπρωτεύουσας. Να είστε εκεί!

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης!

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Θεσσαλονίκης ξεκινά! Από τις 12 έως τις 16 Δεκεμβρίου η Θεσσαλονίκη θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει 132 μικρού μήκους ταινίες από 20 χώρες, αλλά και παραγωγές Ελλήνων σκηνοθετών που διακρίθηκαν σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Το 6ο TISFF φέτος θα διαρκέσει 5 μέρες και θα λάβει χώρο στο Κέντρο Πολιτισμού Αλέξανδρος.

Οπως κάθε χρόνο την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο ιδρυτής του φεστιβάλ, Γιάννης Ζαχόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του κινηματογράφου από το 1984. Το 2007 δημιούργησε το Aza Short Film Festival, ενώ το 2008 ίδρυσε την μη-κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρία THESS FEST, η οποία οργανώνει το TISFF και το DIALOG, το πρώτο ελληνο-τουρκικό κινηματογραφικό φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών.

Στο επίσημο πρόγραμμά του, το 6ο TISFF έχει ενσωματώσει και επτά αφιερώματα: στην κινηματογραφική σκηνή του Κεμπέκ, των Βάσκων, στο Γαλλόφωνο και το νέο Δανέζικο σινεμά, στο LOZD Film School, ένα αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη αλλά και στις αγαπημένες ταινίες του Χιλμί Ετικάν (διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κωνσταντινούπολης). Τέλος, θα προβληθεί μία επιλογή από τις καλύτερες ταινίες από το PSAROKOKALO και το φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας.