Φεστιβάλ / Βραβεία

To «21/3, 08.00am» του Μίνωα Νικολακάκη στο online φεστιβάλ Fantaspoa

στα 10

Δείτε την ταινία που έφτιαξε ο σκηνοθέτης της «Αλυτης» μέσα στην καραντίνα, μετά από ανάθεση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και αναδείξτε την πρώτη ανάμεσα σε 15 ταινίες απ' όλον τον κόσμο που διαγωνίζονται στο online φεστιβάλ Fantaspoa.

Flix Team
To «21/3, 08.00am» του Μίνωα Νικολακάκη στο online φεστιβάλ Fantaspoa

«Τόσο σύμφωνα με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που ήταν η αφορμή να γίνει αυτό το ταινιάκι στα πλαίσια του προτζεκτ "Χορείες Χώρων", όσο και και στους κανονισμούς του φεστιβάλ Fantaspoa, οι όροι ήταν να κάνουμε ταινίες με ό,τι μέσω έχουμε διαθέσιμο και σε χώρους εντός ορίων του σπιτιού/πολυκατοικίας μας. Επειδή συνέπεσε με την αρχή της εξάπλωσης της πανδημίας, ήμουν ακόμα (όπως πολλοί) σε denial ότι αυτή η κατάσταση θα κρατήσει αρκετά και θα αλλάξει ριζικά τις συνήθειές μας. Με τη βοήθεια μιας κάμερας που έχω αλλά και της γυναίκας μου που παίζει (και ασχολήθηκε με το αισθητικό κομμάτι), σκαρώσαμε την ιστορία μιας κοπέλας, που ενώ συμβαίνει το πρώτο κύμα Covid-19, πάραυτα ζει μια ανέμελη μέρα, ενώ μια ανατροπή που έρχεται αλλάζει τα πάντα. Hταν μια απόπειρα να είμαστε (όσο θετικοί γίνεται) στην παρούσα κατάσταση.»

Ετσι περιγράφει στο Flix ο Μίνωας Νικολακάκης τη δημιουργία της ταινίας «21/3, 08.00am» που γυρίστηκε μετά από ανάθεση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μέρος του πρότζεκτ «Χώροι» που είδε σκηνοθέτες από όλον τον κόσμο να γυρίζουν μια ολιγόλεπτη μικρού μήκους ταινία μέσα στο σπίτι τους, καταθέτοντας το δικό τους επίκαιρο κινηματογραφικό σχόλιο για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, με έμπνευση το βιβλίο «Χορείες χώρων» του Ζωρζ Περέκ.

Δείτε ακόμη: Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το Project «Χώροι» με ταινίες που γύρισαν στο σπίτι αγαπημένοι σκηνοθέτες

μινοα

Η ταινία με τίτλο «21/3, 08.00am» συμμετέχει τώρα στο online φεστιβάλ Fantaspoa και διαγωνίζεται στο τμήμα The Fantaspoa At Home Contest με ταινίες από το σινεμά του φανταστικού που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας μέσα στα σπίτια των δημιουργών και με τα διαθέσιμα μέσα που υπάρχουν εκεί.

Νικήτρια ταινία του διαγωνισμού θα αναδειχθεί η ταινία με τα περισσότερα views και likes, οπότε διαδώστε την ταινία του Μίνωα Νικολακάκη που μπορείτε να δείτε ολόκληρη παρακάτω.


Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μίνωα Νικολακάκη, η «Αλυτη» που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο τμήμα Discovery του Φεστιβάλ του Τορόντο το 2019, υποψήφια για τρία βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα βγει προσεχώς στις αίθουσες, αφού ήταν προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στα τέλη του Μαρτίου του 2020.

minoa