Buzz

Ο Ντέιβιντ Μάμετ επιστρέφει στο σινεμά με το «2 Days/1963» για την δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι

στα 10

Το σενάριο θα το γράψει ο ίδιος μαζί με τον Νίκολας Σελότσι, τον ανιψιό του αρχιμαφίοζου Σαμ Τζιανκάνα.

Ο Ντέιβιντ Μάμετ επιστρέφει στο σινεμά με το «2 Days/1963» για την δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι

Εχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που ο Ντέιβιντ Μάμετ σκηνοθέτησε την τελευταία του ταινία, το «Redbelt» του 2008. Από τότε ο δυο φορές υποψήφιος για Οσκαρ Σεναρίου ανέλαβε αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές, ενώ σκηνοθέτησε και κάποιες ταινίες μικρού μήκους, αλλά φαίνεται πως είναι πλέον έτοιμος να επιστρέψει στο σινεμά.

Σύμφωνα με το Deadline ο Μάμετ θα σκηνοθετήσει την ταινία «2 Days/1963» της οποία το σενάριο θα γράψει μαζί με τον Νίκολας Σελότσι. Η ταινία θα μιλά για μια από τις μεγαλύτερες θεωρίες συνομωσίας του περασμένου αιώνα, για το πώς ένας μαφιόζος Σαμ Τζιανκάνα από το Σικάγο κανόνισε τη δολοφονία του Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, αφού ο πολιτικός είχε θέσει ως στόχο του την εξάλειψη του οργανωμένου εγκλήματος. Αυτό που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο Σελότσι είναι ο ανιψιός Τζιανκάνα.

Διαβάστε ακόμα: Ανταμ Ντράιβερ, Λόρενς Φίσμπερν και άλλοι μπαίνουν στο καστ του «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Sam Giancana O Σαμ Τζιανκάνα

Ο Μάμετ εξήγησε λίγα περισσότερα πράγματα για το συγκεκριμένο πρότζετκ. «Εγραψα ένα πολύ καλό σενάριο βασισμένο στην ταινία του Αμπραχαμ Ζαπρούντερ (ο οποίος ήταν ο μόνος που είχε καταγράψει την δολοφονία) πριν από περίπου 10 χρόνια, η Κέιτ Μπλάνσετ επρόκειτο να το κάνει και ήμασταν όλοι έτοιμοι να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα και μετά ο τύπος με τα λεφτά αποχώρησε. […] Εμπνεύστηκα να ερευνήσω την ταινία Ζαπρούντερ επειδή πολλά από τα καρέ έλειπαν, το οποία ισχύει. Ενα από τα καρέ είχε όντως αλλοιωθεί. Είναι αστείο γιατί είχε αλλάξει η ταινία. Οταν κοιτάζετε το μυστικό πάνελ για τις δολοφονίες, τα μυστικά τους ευρήματά κρατήθηκαν και υποτίθεται ότι θα δημοσιοποιηθούν πέρυσι. Αλλά είπαν, δεν θα δημοσιεύσουμε μερικά από αυτά. Είπα στον εαυτό μου, αυτό είναι αστείο. Τι σημαίνει, δεν ξέρω, αλλά κάτι σημαίνει».

Και συνέχισε, «ο Νικ έγραψε και μου έστειλε αυτό το σενάριο, και είναι ένα απίστευτο. Πραγματικά πράγματα εκ των έσω, παρόμοια με αυτό που έκανε ο Φράνσις Κόπολα με τον Μάριο Πούζο στον “Νονό”. Αυτή είναι μια σπουδαία αμερικανική ταινία, αλλά έχει πολύ μικρή σχέση με το βιβλίο. Τι είναι πραγματικά “Ο Νονός”; Ο Κόπολα και ο Πούζο κάθονται γύρω από ένα τραπέζι και λένε τις ιστορίες που άκουσαν για τους παππούδες τους. Γι' αυτό μας αρέσει αυτή η ταινία η οποία γράφτηκε από οικογενειακούς και πολιτιστικούς μύθους που παρουσιάζονται σαν κουτσομπολιά. Ετσι κι εδώ το σενάριο γράφτηκε από τα πράγματα που άκουσε ο Νικ στο τραπέζι της κουζίνας από τους ανθρώπους που τα γνώριζαν. Με έκανε να πω ότι θα ήθελα πολύ να κάνω αυτή την ταινία.»

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το καστ αλλά ούτε κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας της, μόνο ότι τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2022.