Buzz

Ανταμ Ντράιβερ, Λόρενς Φίσμπερν και άλλοι μπαίνουν στο καστ του «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα

στα 10

Το όνειρο ζωής του Φράνσις Φορντ Κόπολα ετοιμάζεται να γίνει πραγματικότητα.

Ανταμ Ντράιβερ, Λόρενς Φίσμπερν και άλλοι μπαίνουν στο καστ του «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Το magnum opus του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ένα όνειρο το οποίο προσπαθεί να υλοποιήσει εδώ και πάνω από 40 χρόνια, το «Megalopolis» επιτέλους αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Εχοντας γράψει ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 το σενάριο για αυτό το έπος επιστημονικής φαντασίας, η ταινία θα παρακολουθεί τις προσπάθειες ενός αρχιτέκτονα να χτίσει από την αρχή μια ουτοπική εκδοχή της Νέας Υόρκης έπειτα από μια μεγάλη καταστροφή. Στην πορεία των χρόνων, ο Κόπολα ανέβαλε το πρότζεκτ για διάφορους λόγους, από τη δέσμευσή του να ολοκληρώσει την τριλογία του «Νονού», ως την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Το επικό του πρότζεκτ έχει πάρει το πράσινο φως με το εξίσου επικό μπάτζετ 120 εκατομμυρίων δολαρίων (την οποία χρηματοδοτεί ο ίδιος) και τώρα έχουμε επιτέλους και μερικές ανακοινώσεις για το ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτό. Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter οι Ανταμ Ντράιβερ, Νάταλι Εμάνουελ, Φόρεστ Γουίτακερ, Λόρενς Φίσμπερν και Γιόν Βόιτ έχουν από έναν ρόλο στην ταινία. Μάλιστα ο Ντράιβερ θα είναι εκείνος που θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μετά την αποχώρηση του Οσκαρ Αΐζακ.

Διαβάστε ακόμα: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα θέλει ο κόσμος να μιλά για το «Megalopolis» κάθε χρόνο

francis ford coppola

Επίσης ο Ρόμπερτ Ντιβάλ είχε πει πως ο Κόπολα είχε προσεγγίσει και τον Κρίστιαν Μπέιλ να παίξει έναν ρόλο, ο οποίος τελικά δεν δέχθηκε, και ο Νίκολας Κέιτζ, ανιψιός του Κόπολα, εδώ και καιρό αναφέρει πως ίσως έχει έναν μικρό ρόλο στην ταινία. Τέλος ακούγονται πρόσφατα είχαν ακουστεί και κάποια μεγάλα ονόματα στο καστ της ταινίας, όπως εκείνα των Τζέσικα Λανγκ, Μισέλ Φάιφερ, Τζέιμς Καν, Κέιτ Μπλάνσετ και Ζεντάγια, αλλά με΄χρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάποια από αυτά.

Αλλά τι είναι το «Megalopolis»; Όταν ο Κόπολα ρωτήθηκε να πει λίγα περισσότερα λόγια για την ιστορία της ταινίας, εξήγησε πως «είναι μια ιστορία αγάπης. Μια γυναίκα μοιράζεται ανάμεσα σε δύο άντρες. οχι όμως μόνο δύο άντρες. Κάθε άνθρωπος έρχεται με μια φιλοσοφική αρχή. Ο ένας είναι ο πατέρας της που τη μεγάλωσε, ο οποίος της δίδαξε λατινικά στην αγκαλιά του και είναι αφοσιωμένος σε μια πολύ πιο κλασική άποψη της κοινωνίας, την άποψη του Μάρκου Αυρήλιου. Ο άλλος, που είναι ο εραστής της, είναι εχθρός του πατέρα, αλλά είναι αφιερωμένος σε ένα αρκετά πιο προοδευτικός τύπου “ας πάμε στο μέλλον, ας φύγουμε από όλα αυτά τα σκουπίδια που μολύνουν την ανθρωπότητα εδώ και 10.000 χρόνια. Ας βρούμε αυτό που πραγματικά είμαστε, που είναι ένα φωτισμένο, φιλικό, χαρούμενο είδος”».

Ο Κόπολα τέλος επιβεβαίωσε πως η ταινία θα πάρει αλλά τρία χρόνια για να ολοκληρώσει την παραγωγή της, οπότε ας μην περιμένουμε να την δούμε σε κάποια αίθουσα σύντομα.