Φεστιβάλ / Βραβεία

10 χρόνια Βραβείο LUX: Προβολή της ταινίας «Ατίθασες» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

στα 10

Γιορτάζοντας το ευρωπαϊκό σινεμά με μια προβολή.

Flix Team
10 χρόνια Βραβείο LUX:  Προβολή της ταινίας «Ατίθασες» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Είναι ένας από τους κυριότερους θεσμούς στο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό στερέωμα και φέτος συμπληρώνει μια δεκαετία ζωής: το Βραβείο LUX που απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γιορτάζει τα δέκα χρόνια του, προβάλλοντας την ταινία «Ατίθασες» της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιβέν, η οποία απέσπασε πέρυσι το βραβείο.

Η ταινία θα προβληθεί ταυτόχρονα στις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016. Στην Ελλάδα, το φιλμ θα προβληθεί στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου (διοργάνωση: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο αλλά και στην Αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο.

mustang lux 607

Δείτε ακόμη: Τα βραβεία Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «εκ των έσω»

Το βραβείο LUX καθιερώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως μέσο προβολής της κουλτούρας και πολυπολιτισμικότητας στην Ευρώπη, εστιάζοντας στον κινηματογράφο και αναδεικνύοντας ετησίως σημαντικότατες ταινίες που καταπιάνονται με κοινωνικά, πολιτικά και άλλα επίκαιρα θέματα.

*Διαβάστε ακόμη: *