Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 17 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 17 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.


loving vincent main

Ο Αγαπημένος σου Βίνσεντ (Loving Vincent) των Ντορότα Κομπιέλα και Χιου Γουέλτσμαν

1891, Αρλ, Νότια Γαλλία. Ενας χρόνος έχει περάσει από το θάνατο του ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ κι ο νεαρός Αρμάν, γιος του τοπικού ταχυδρόμου, αναλαμβάνει, αρχικά βαριεστημένα, να παραδώσει μία τελευταία επιστολή που είχε γράψει ο ψυχικά διαταραγμένος καλλιτέχνης στον αδελφό του, Θίο. Οταν πληροφορείται ότι κι ο Θίο πέθανε λίγο καιρό μετά το χαμό του αδελφού του, ο Αρμάν ακολουθεί το νήμα των πληροφοριών που τον οδηγεί στην Οβέρ-συρ-Ουάζ, την μικρή επαρχιακή πόλη που αυτοκτόνησε ο Βαν Γκογκ. Μιλώντας με τους κατοίκους που τον γνώριζαν, από την κόρη του πανδοχέα και τον γιατρό που είχε αναλάβει την ψυχιατρική του υποστήριξη, μέχρι τον βαρκάρη στο ποτάμι που ο Βαν Γκογκ ζωγράφιζε καθημερινά, μία ανατροπή των γεγονότων υποψιάζει ότι δεν ήταν αυτοκτονία. Ο Βαν Γκογκ πυροβολήθηκε από ένα μεθυσμένο πλουσιόπαιδο, αλλά πήρε το μυστικό μαζί του. Ποια είναι η αλήθεια;

Μία ταινία ζωγραφισμένη στο χέρι, μία κινηματογραφική ιμπρεσιονιστική υπόκλιση στο έργο του Βαν Γκογκ. Θα ήταν απόλυτο αριστούργημα αν το σενάριο είχε την ίδια ενέργεια και δύναμη για να ακολουθήσει τον πραγματικό θρίαμβο της φόρμας και της τεχνικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

εξέλιξη

Εξέλιξη του Περικλή Χούρσογλου

Ο 18χρονος Νίκος και ο πατέρας του, Ανδρέας, ταξιδεύουν με το τρένο από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Ο Ανδρέας θέλει να δει το πανεπιστήμιο όπου σπουδάζει ο γιος του μαθηματικά, να κάνουν παρέα. Αλλά το μόνο που έχει ο νεαρός κατά νου είναι να συναντήσει μια ώρα αρχύτερα τη φίλη του. 40 χρόνια, μετά, ο Νίκος, οικογενειάρχης, κινηματογραφιστής και καθηγητής σκηνοθεσίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ξεκινά να πάει στον σταθμό Λαρίσης για ν’ ανέβει στην συμπρωτεύουσα, όπως κάνει κάθε εβδομάδα. Όμως δεν είναι μια συνηθισμένη νύχτα. Την επομένη ορκίζεται για την προαγωγή του στην ανώτερη βαθμίδα διδασκαλίας -«εξέλιξη» στην ακαδημαϊκή ορολογία. Στο παρά πέντε, αποφασίζει να πείσει τον πατέρα του να ταξιδέψουν μαζί. Να κάνουν τη βόλτα που πάντα επιθυμούσε ο κύριος Αντρίκος, να επισκεφθούν με την ευκαιρία και τους εκεί συγγενείς τους. Θα είναι και για τους δύο μια βόλτα γεμάτη θύμησες, άλλοτε όμορφες κι άλλοτε πικρές, εξομολογήσεις και απολογισμούς που θα σκαλίσουν λάθη κι ενοχές. Ένα ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων θαρρείς για τον γέροντα, λαμπερών και σκοτεινών, μια χαρά ανείπωτη για τον ξεναγό, κι ας γκρινιάζει που και που ο μπαμπάς. Και για τον Περικλή Χούρσογλου, εδώ σε μια καθαρά βιωματική φιλμική κατάθεση, μια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει το δικό του ήθος ως άνθρωπος, γιος, πατέρας, σύζυγος, καλλιτέχνης, δάσκαλος. Οχι ξέχωρα αλλά όλα μαζί, κάτι που κατά κανόνα ισχύει για τους δημιουργούς που ταυτίζουν τη ζωή με το έργο τους.

Η νέα ταινία του Περικλή Χούρσογλου, το δικό του προσωπικο «8 1/2», ένα συγκινητικό ταξίδι επαναπροσδιορισμού και αυτογνωσίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

black adam

Black Adam του Ζομ Κολέτ-Σέρα

Στο αρχαίο Κάντακ, ο σκλάβος Τεθ Ανταμ αποκτά θεϊκές δυνάμεις. Oταν, όμως, τις χρησιμοποιεί για εκδίκηση, καταλήγει αιχμάλωτος για 5.000 χρόνια. Όταν επιτέλους απελευθερώνεται στο σήμερα, επιστρέφει δριμύτερος για να συνεχίσει το σκοτεινό του έργο. Απτόητος και ανυποχώρητος, ο Μπλακ Aνταμ έρχεται αντιμέτωπος με μία ομάδα σύγχρονων ηρώων που σχηματίζουν την Κοινωνία της Δικαιοσύνης. Ο Χόκμαν, ο Δόκτωρ Φέιτ, ο Aτομ Σμάσερ και η Σάικλον θέλουν να τον οδηγήσουν πίσω στην αιώνια αιχμαλωσία.

O αντιήρωας της DC Black Adam βρίσκει τον ενσαρκωτή του στον Ντουέιν Τζόνσον. Οχι όμως και μια αντάξια της φήμης και των φιλοδοξιών του ταινία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο STAR

godzilla king of monsters 607

Γκοτζίλα ΙΙ: Ο Βασιλιάς των Τεράτων (Godzilla: King of the Monsters) του Μάικλ Ντάκερτι

Η Μόναρκ, μια κρυφή ζωολογική ομάδα, έρχεται αντιμέτωπη με τιτάνια τέρατα, συμπεριλαμβανομένου και του Γκοτζίλα, που συγκρούεται με τη Μόθρα, τον Ρόνταν και την απόλυτη νέμεσή του, τον τρικέφαλο Γκιντόρα. Oταν αυτά τα αρχαία τέρατα, που θεωρούνταν απλώς μύθοι, ξυπνήσουν ξανά, θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους για την απόλυτη κυριαρχία, ακόμα και σε βάρος της ανθρωπότητας.

Ο Γκοτζίλα εναντίον μυθικών τεράτων όπως η Μόθρα, ο Ρόνταν και ο τρικέφαλος Γκιντόρα. Κανείς δεν αναρωτιέται ούτε πόσο θόρυβο κάνει, ποιος - φυσικά - θα κερδίσεi ή ποιος ενδιαφέρεται... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο STAR

Ballerina

Ballerina του Λεν Γουάιζμαν

Η πλοκή της ταινίας εκτυλίσσεται παράλληλα με τα γεγονότα του «John Wick: Κεφάλαιο 3» και παρακολουθεί την Ιβ η οποία, μικρό κοριτσάκι, βλέπει τη δολοφονία του πατέρα της, μεγαλώνει μέσα στο σκληρό πλαίσιο της Ρούσκα Ρόμα, γίνεται και μπαλαρίνα, γίνεται και ευρηματική δολοφόνος και ξεφεύγει από το σύστημα του υποκόσμου για να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του μπαμπά.

Η νέα προσθήκη στο σύμπαν του John Wick. Ναι, παίζει κι ο Κιάνου, αλλά δεν χορεύει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.25 στο Nova Cinema 1

dry grasses

Ξερά Χόρτα (About Dry Grasses) του Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν

Ο Σαμέτ, ένας δάσκαλος καλλιτεχνικών, διανύει τον τέταρτο χρόνο της υποχρεωτικής θητείας του σε έναν απομακρυσμένο, παραδοσιακό οικισμό της Ανατολίας, που τον χειμώνα θάβεται μέσα στο χιόνι. Όσο ονειρεύεται μια μετάθεση στην Κωνσταντινούπολη, αναπτύσσει μια αμφιλεγόμενη εμμονή με μία απ’ τις μαθήτριές του. Όταν στην τσάντα του 14χρονου κοριτσιού βρεθεί ένα ερωτικό σημείωμα, ο Σαμέτ καταλήγει άδικα κατηγορούμενος και αγωνίζεται να αποδείξει την αθωότητά του.

Ο Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν επιστρέφει, αναζητώντας στα «ξερά χόρτα» την Ανοιξη μιας ολόκληρης χώρας. Με ακόμη μια πολύτιμη πράξη επικής διάρκειας και ενδοσκόπησης μιας ολόκληρης χώρας και των ανθρώπων της, βραβευμένη στις Κάννες για την εξαιρετική του πρωταγωνίστρια. Επίσημη υποβολή της Τουρκίας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

La La Land

La La Land του Ντέιμιαν Σαζέλ

Ο Σεμπάστιαν είναι ένας 35χρονος πιανίστας στο σύγχρονο Λος Αντζελες. Τίποτα όμως δεν είναι σύγχρονο στο μυαλό και την καρδιά του: η ζωή του κυλά σε άμετρο τέμπο – όπως η free jazz που λατρεύει. Φοράει 50ς κουστούμια, οδηγεί vintage αυτοκίνητο και κουβαλά τον εαυτό του μοναχικά, μελαγχολικά και πεισμωμένα. Δε θα συμβιβαστεί με τα jingle tunes των piano bars που μπορούν να πληρώσουν το νοίκι του. Θα παραμείνει εμμονικά πιουρίστας στην τέχνη του, φτωχός και ρομαντικός («γιατί λέμε αυτή τη λέξη σαν να είναι βρισιά πλέον;»). Αποκλεισμένος στο άδειο του διαμέρισμα, παρέα με στιβαγμένα βινύλια, αφίσες ιστορικών jazz joints, συλλεκτικά μεμοραμπίλια (όπως το σκαμπό του πιανίστα Χόγκι Καρμάικλ) και τα όνειρά του να ανοίξει το δικό του μαγαζί, όπου οι τζαζίστες θα μπορούν να τζαμάρουν «ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν κι όποτε θέλουν».

Το οσκαρικό μιούζικαλ με πρωταγωνιστές την Εμα Στόουν και τον Ράιαν Γκόσλινγκ, για όσους κοιτάζουν τον ουρανό με τ' άστρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

better call saul 607

Πάρε τον Σολ (Better Call Saul)

Ο πρώην απατεώνας Τζίμι ΜακΓκιλ, μετατρέπεται σε… δικηγόρο, που όμως αναλαμβάνει αμφιλεγόμενες υποθέσεις. Τον παρακολουθούμε να περνά από διάφορες δίκες και κακουχίες, καθώς μεταμορφώνεται στο alter ego του, τον Σολ Γκούντμαν.

H 53 φορές υποψήφια spin-off σειρά του «Breaking Bad».

Ολόκληρη η σειρά είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Bad boys

Bad Boys: Ride or Die των Αντίλ και Μπιλάλ

Στο «Bad Boys: Ride or Die» τα Κακά Παιδιά επιστρέφουν για άλλη μια καταιγιστική και ξέφρενα κωμική περιπέτεια αυτή τη φορά με μια μεγάλη ανατροπή: οι ρόλοι αλλάζουν και οι καλύτεροι πράκτορες του Μαϊάμι είναι αυτοί που καταδιώκονται.

Τα Κακά Παιδιά αντέχουν ακόμη. Εσείς; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Weapons

Weapons του Ζακ Κρέγκερ

Στο «Weapons», η μυστηριώδης εξαφάνιση μίας ολόκληρης τάξης ενός δημοτικού σχολείου που χάνεται την ίδια στιγμή μέσα στη νύχτα συγκλονίζει μία μικρή επαρχιακή κοινότητα. Η δασκάλα των παιδιών (Τζούλια Γκάρνερ) βρίσκεται αμέσως στο επίκεντρο των υποψιών, όμως αρνείται να δεχθεί τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Μαζί με τον πατέρα ενός εκ των αγνοούμενων μαθητών (Τζος Μπρόλιν), αποφασίζουν να ψάξουν μόνοι τους τι έχει συμβεί στα παιδιά, αποφασισμένοι να ρίξουν φως σε ένα αίνιγμα που φαίνεται να ξεπερνά κάθε λογική.

Το νέο φιλμ του Ζακ Κρέγκερ στέφεται επάξια ως μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου, παντρεύοντας ετερόκλητες επιρροές και αναζωογονώντας ουσιαστικά (και αποφασιστικά) το είδος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο HBO Max

TRON: Ares

Tron: Ares του Γιοακίμ Ρένινγκ

Το «Tron: Ares» ακολουθεί ένα πολύ εξελιγμένο πρόγραμμα, το Ares, που το στέλνουν από τον ψηφιακό κόσμο στον πραγματικό σε μια επικίνδυνη αποστολή, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη επαφή της ανθρωπότητας με οντότητες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το τρίτο κεφάλαιο του sci-fi «Tron» franchise, 15 χρόνια μετά το «Tron: Legacy», συνδυάζει την αισθητική δύναμη με μια στοχαστική διάθεση, ακόμη κι αν το σενάριο δεν φτάνει πάντα στο ύψος των ιδεών του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+