Buzz

Ο Γούντι Αλεν επιβεβαίωσε την συνταξιοδότησή του

of 10

Ο 86χρονος σκηνοθέτης επιβεβαίωσε πως η 50ή του ταινία που γυρίζεται αυτήν την εποχή στο Παρίσι θα είναι και η τελευταία του.

Ο Γούντι Αλεν επιβεβαίωσε την συνταξιοδότησή του

Ο Γούντι Αλεν είχε μιλήσει πρόσφατα για το τέλος της κινηματογραφικής του καριέρας σε μια συζήτηση που είχε μαζί με τον Αλεκ Μπόλντγουιν στον Instagram, λέγοντας απλά πως ο ενθουσιασμός του είχε πλέον χαθεί. Τώρα ο 86χρονος σκηνοθέτης και σεναριογράφος επιβεβαίωσε στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia ότι σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί μετά και την 50ή του ταινία με τίτλο «Wasp 22».

«Η ιδέα μου, καταρχήν, δεν είναι να κάνω περισσότερες ταινίες και να επικεντρωθώ στη συγγραφή», δήλωσε ο Αλεν. Χαρακτήρισε επίσης την τελευταία του ταινία ότι βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με το «Match Point», ως ένα τοξικό ρομαντικό θρίλερ και το περιέγραψε ως «συναρπαστικό, δραματικό και αρκετά σκοτεινό».

Διαβάστε ακόμα: Ο Γούντι Αλεν αποκαλύπτει πληροφορίες για τη νέα του, τελευταία, ταινία

woody allen

Ο Γούντι Αλεν είχε μιλήσει και στην γαλλική εφημέριδα Le Journal de Dimanche πριν λίγους μήνες, λέγοντας τότε πως σκοπεύει να μετακομίσει στο Παρίσι όχι μόνο για να γυρίσει την τελευταία του ταινία αλλά και για να μείνει εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του. «Κράτησα ένα υπέροχο αναμνηστικό από τα γυρίσματα του “Μεσάνυχτα στο Παρίσι” το 2010. Μου αρέσει πολύ αυτή η πόλη και την επισκέπτομαι συχνά, ανακαλύπτοντας μαγικά μέρη κάθε φορά.»

H καριέρα του Γουντι Αλεν είχε αρχίσει να παίρνει την κατηφόρα ειδικά μετά το 2017 όπου, μετά και το ξέσπασμα του κινήματος #metoo, άρχισαν να έρχονται και πάλι στην επιφάνεια οι κατηγορίες για την σεξουαλική κακοποίηση της θετής του κόρης Ντίλαν Φάροου. Η τελευταία του ταινία μάλιστα, «Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν», άνοιξε σε περιορισμένες αίθουσες στην Αμερική και δεν πήγε καθόλου καλά στο box office.